Sjeverna Koreja (Foto. AFP)
Sjeverna Koreja (Foto. AFP)

Sjeverna Koreja upozorila je Sjedinjene Države na "nezamislive posljedice" njezine neprijateljske politike, nakon najave novih američkih financijskih sankcija protiv Pjongjanga.


Te nove sankcije samo će "ojačati neovisni duh i snažne napore" radnika u industriji oružja, rekao je u srijedu navečer u priopćenju glasnogovornik sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova.

Vezani članci Vojna parada u Sjevernoj Koreji - 1 Posebna jedinica za borbu protiv COVID-a? Zaštitna odjela i maske za vojnu paradu u Sjevernoj Koreji Industrijski kompleks u Sjevernoj Koreji Uočili su ''duboko zabrinjavajuću'' aktivnost: Inspektore su iz zemlje izbacili još 2009. godine, pa su ih prisiljeni promatrati iz satelita

"Ako Sjedinjene Države nastave na ovaj način svoju anakronu politiku protiv sjevernokorejskog režima, to će imati nezamislive posljedice", dodao je glasnogovornik, ali nije pojasnio na kakve posljedice misli.

Kim Jong-un se pohvalio: Imamo novo oružje

On se ipak založio za "zaključivanje mirovnog sporazuma sa SAD-om" kako bi se stavila točka na njezinu neprijateljsku politiku koja je "uzrok svih problema".

"Trajni mir i stabilnost neće biti mogući na korejskom poluotoku dok ne prestane neprijateljska politika SAD-a prema Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji i sve dok se ne ublaže neprijateljski odnosi".

SAD su 8. prosinca usvojile nove financijske sankcije protiv šest pojedinaca i nekoliko komapnija povezanih sa širenjem oružja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook