Sjeverna Koreja (Foto. AFP)
Sjeverna Koreja (Foto. AFP)

Sjeverna Koreja upozorila je Sjedinjene Države na "nezamislive posljedice" njezine neprijateljske politike, nakon najave novih američkih financijskih sankcija protiv Pjongjanga.


Te nove sankcije samo će "ojačati neovisni duh i snažne napore" radnika u industriji oružja, rekao je u srijedu navečer u priopćenju glasnogovornik sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova.

Vezani članci Kim Jong Un (Foto: AFP) Sjeverna Koreja testirala novo taktičko oružje Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP) Amerikanci osmislili program: "Sjeverna Koreja mogla bi rastaviti nuklearno oružje u godinu dana"

"Ako Sjedinjene Države nastave na ovaj način svoju anakronu politiku protiv sjevernokorejskog režima, to će imati nezamislive posljedice", dodao je glasnogovornik, ali nije pojasnio na kakve posljedice misli.

Kim Jong-un se pohvalio: Imamo novo oružje

On se ipak založio za "zaključivanje mirovnog sporazuma sa SAD-om" kako bi se stavila točka na njezinu neprijateljsku politiku koja je "uzrok svih problema".

"Trajni mir i stabilnost neće biti mogući na korejskom poluotoku dok ne prestane neprijateljska politika SAD-a prema Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji i sve dok se ne ublaže neprijateljski odnosi".

SAD su 8. prosinca usvojile nove financijske sankcije protiv šest pojedinaca i nekoliko komapnija povezanih sa širenjem oružja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook