Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgrizao djevojčici glavu

PETA želi vratiti na slobodu krokodila koji jede ljude

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
PETA je pozvala filipinsku vladu da pusti na slobodu 6,4 metra dugačkog i 1075 kilograma teškog krokodila, ulovljenog prije tjedan dana.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Filipine Usred noći Potres jačine 6,8 pogodio Filipine: Procjenjuje se mogućnost tsunamija Piton Nevjerojatno što je učinio Stravična borba za život motociklista s ogromnom zmijom: "Ugrizla me za ruku pa počela gnječiti..."

Ogromni krokodil, nazvan Lolong, ulovljen je u filipinskom selu nakon što su seljani zaključili da je u lipnju pojeo farmera, piše Sky news. Vjeruje se da je krokodil i prije dvije godine odgrizao glavu 12-godišnjoj djevojčici.

No, Peta tvrdi da životinja treba biti vraćena u svoje prirodno stanište, te da je svako zatvaranje životinja nepoželjno. Vlasti Filipina, koje su priznale kako su Lolonga namjeravale iskoristiti kao turističku atrakciju, odgovorile su kako se krokodil, s ciljem zaštite zajednice, neće vratiti u prirodu.

Nekoliko dana nakon što je uhvaćen Lolong je prestao jesti što je uobičajen simptom kod krokodila koji su pod stresom. Gladovanje neće utjecati na njegovo zdravlje jer krokodili bez hrane mogu preživjeti mjesecima.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene