Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekoliko kilometara od Kobanea

Projektilima na Tursku: Pet ranjenih pri padu granate iz Sirije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Minobacačka granata koja je pala na turski teritorij ranila je pet osoba u nedjelju, nekoliko kilometara od sirijskog grad Kobanea gdje bjesne sukobi između džihadista Islamske države (IS) i kurdskih boraca, doznaje se iz medicinskih izvora.

Nije poznato tko je ispalio granatu koja je pogodila jednu kuću u predgrađu pograničnog grada Suruca, oko 2 km unutar turskog teritorija, dodali su ti izvori i precizirali da nitko nije teško ranjen.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Slika nije dostupna Narušeni odnosi ŠOKIRAO SVIJET 'Turska i džihadisti u tajnosti pregovaraju'

Od ponedjeljka je više granata bilo usmjereno na turski teritorij, a jedna je u nedjelju ujutro bila usmjerena na brežuljak od kuda brojni novinari prate sukobe oko Kobanea.

Uspije li osvojiti Kobane, Islamska država ovladat će dugim pojasom duž turske granice

Turska vojska, koja je rasporedila brojna pojačanja duž granice s Sirijom, nije odmah odvratila na te pucnjeve, javlja AFP.

Turska islamsko-konzervativna vlada u četvrtak je od svog parlamenta dobila odobrenje da angažira vojsku u Siriji i Iraku u borbi protiv IS, ali ta odluka do sada nije donešena.

Podsjetimo, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan zaprijetio je odmazdom u subotu ako džihadisti Islamske države (IS) napadnu grobnicu otomanskog dostojanstvenika u Siriji, pod turskim suverenitetom.

"Nećemo oklijevati odgovoriti u slučaju da se ondje nešto dogodi. Četrdeset naših vojnika stacionirano je u toj zoni koja je turski teritorij", upozorio je Erdogan pred novinarima u Istambulu.

"Ako netko dirne dlaku na glavi naših vojnika, Turska će sa svojom vojskom učiniti što je potrebno i od tog će se trenutka sve promijeniti", dodao je on. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene