Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevezeni helikopterima

Pet mrtvih na plamtećem trajektu, ostali spašeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među putnicima su bila i dvojica hrvatskih državljana, po posljednjim informacijama iz MVEP-a.

Pet ljudi poginulo je na talijanskom trajektu koji je uz grčku obalu zahvatio požar, ali su svi putnici do ponedjeljka popodne spašeni, objavio je talijanski premijer Matteo Renzi.

Pročitajte i ovo Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 3 Tragedija Varaždinske Toplice nakon pogibije bratića zavijene u crno: "Alen je iza sebe ostavio zaručnicu, a Goran je živio s majkom" Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu

Talijanski trajekt Norman Atlantic plovio je na liniji između Patrasa na zapadu Grčke i Ancone s 478 putnika i članova posade te 200 vozila kada je izbio požar. Među putnicima su bila i dvojica hrvatskih državljana, po posljednjim informacijama iz MVEP-a.

U dramatičnoj akciji spašavanja koja je trajala od nedjelje svi putnici helikopterima su s gornje palube trajekta, koji sada pluta u talijanskim vodama, prevezeni na sigurno. Većina na obližnje brodove, ali neki i izravno u bolnice.

S trajekta je spašeno 329 osoba,149 još čeka na evakuaciju

Renzi je rekao da je trajektu zasad ostalo samo dvadesetak članova posade. Uz jednog Grka koji je poginuo u nedjelju kad je pokušao skočiti s trajekta u plamenu, u međuvremenu su pronađena još četiri tijela, rekao je talijanski premijer.

Zahvalio je svima koji su sudjelovali u akciji spašavanja koju je nazvao požrtvovnom i odlučnom.

Operaciju je ometalo loše vrijeme i gusti dim. Na trajekt su se bili iskrcali liječnički timovi i spasioci kako bi zbrinuli pothlađene putnike i posadu sve dok operacija ne bude završen. U njoj je sudjelovalo šest helikoptera koji su prevozili šest do sedam osoba po svakom letu.

VIDEO Dramatično spašavanje: Helikopteri dižu putnike s gorućeg trajekta

Zasad nije poznato u koju će luku odvući trajekt, ali najvjerojatnije će to ipak biti Brindisi, iako se od toga prvotno odustalo pošto su dva konopa pukla.

Uzrok požara još nije utvrđen, ali pretpostavlja se da je krenuo iz garaže s automobilima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene