Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon optužbi iz Kremlja

Pentagon niječe ruske tvrdnje o vojnicima SAD-a na istoku Ukrajine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pentagon je u četvrtak odbacio optužbe Rusije da se u zoni sukoba u istočnoj Ukrajini nalaze američki vojnici, nazvavši te tvrdnje "smiješnim pokušajem da se skrene pozornost" s vlastitih ruskih aktivnosti u tom području.

"Rusija nastavlja dostavljati oružje naoružanim separatistima u istočnoj Ukrajini te im pruža obuku i pomoć u zapovjedništvu, što je očigledno kršenje obveza koje je Moskva preuzela sporazumom iz Minska te kršenje suverenosti Ukrajine", kazala je Eileen Lainez, glasnogovornica Pentagona.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Snimke iz ureda Sve se provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke

Prema njezinim riječima, Pentagon je jasno dao do znanja da američke specijalci na zapadu Ukrajine, kod granice s Poljskom, obučavaju ukrajinske gardiste.

Rusija tvrdi: Američka vojska je na istoku Ukrajine

Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov ranije je izjavio da američka vojska uvježbava ukrajinske postrojbe ne samo na zapadu Ukrajine "kao što to prikazuju ukrajinske televizijske postaje, nego izravno u zoni borbi u području Mariupolja, Severodonecka, Artjomovska i Volnovahe". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene