Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u Australiji

VIDEO Veliki misterij: Više od 50 dupina pronađeno nasukano na plaži

Stručnjaci i volonteri cijelu su noć bili na plaži i pokušavali spasiti bjelogrle dupine koji su se nasukali na obalu u blizini grada Albanyja.

Više od 50 bjelogrlih dupina uginulo je nakon što su se nasukali na udaljenoj plaži na zapadu Australije, priopćile su vlasti u srijedu, dok su spasilačke ekipe pokušavale vratiti ostatak jata natrag u vode.

Pomorski stručnjaci i volonteri kampirali su preko noći na plaži Cheynes, više od 450 kilometara jugoistočno od Pertha u državi Zapadna Australija, nakon što su kitovi pronađeni izbačeni blizu plaže.

Pročitajte i ovo Požarište stigli i kanaderi Požar kod Dubrovnika: Nakon neprospavane noći, napokon stižu dobre vijesti

"Nažalost, 51 dupin je uginuo tijekom noći nakon masovnog nasukavanja", objavila je Služba za parkove i divlje životinje Zapadne Australije.

Dupini se nasukali na obalu Dupini se nasukali na obalu (Foto: Afp)

"Zajedno s registriranim volonterima i drugim organizacijama pokušavamo vratiti preostalih 46 kitova u dublje vode tijekom dana."

Pročitajte i ovo Veterinari i svinje Zbog svinjske kuge Svinjogojci ogorčeni: "Nitko ne priča o tome da se spasi ako je živo i zdravo, samo da će se poubijati"

Bjelogrli dupini poznati su po svojim jakim društvenim vezama, pa kada jedan upadne u poteškoće i nasuka se, ostali ga obično slijede.

Pročitajte i ovo Darko Glažar, Lučki kapetan Rijeka - 2 Pažljivo pratiti vremensku prognozu Nevrijeme stvara probleme i na moru: "Ako baš ne morate, nemojte izlaziti na more, barem na širem riječkom području"

Australija i susjedni Novi Zeland žarišta su masovnog nasukavanja dupina zbog velikih kolonija bjelogrlih dupina koji žive u dubokim oceanima koji okružuju te otočne države, ali razlog zbog kojeg ostaju zarobljeni na plažama ostaje misterij.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene