Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stigli i kanaderi

Požar kod Dubrovnika: Nakon neprospavane noći, napokon stižu dobre vijesti

Požarište
Požarište Paula Klaić Saulačić
Aktualno Galerija Požar Župa dubrovačka Požar Župa dubrovačka Foto: Bozo Radic/Cropix Požar u Župi dubrovačkoj Požar u Župi dubrovačkoj Foto: Bozo Radic/Cropix Požar u Župi dubrovačkoj Požar u Župi dubrovačkoj Foto: Bozo Radic/Cropix Požar u Župi Dubrovačkoj - 1 Požar u Župi Dubrovačkoj - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 požar kod Dubrovnika Galerija 1/6 >>
Vatrogasci se nadaju kako će požar u Župi dubrovačkoj uskoro biti pod kontrolom.

Veliki požar pored Dubrovnika i dalje nije pod kontrolom, ali vatrogasci kažu kako je stanje na požarištu zadovoljavajuće. Jutros su došla i dva kanadera koja jučer nisu mogla gasiti zbog jakog vjetra. Na terenu je još jedan kanader. Dobra vijest je i kiša koja je ujutro počela padati, a požar bi uskoro mogao biti pod kontrolom, javlja reporterka Nove TV Paula Klaić Saulačić.

Stjepan Simović, zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, kazao je ujutro da je potreban oprez jer se očekuje jak vjetar koji bi i danas mogao otežavati gašenje.

"Tijekom noći, oko 4 sata, uspjeli smo zaustaviti dio koji je išao prema kućama, on je gore odbijen, a istok smo spojili s vrhom tako da je to sad bolje, ali moramo biti oprezni jer je već počelo jako puhati. Jutros su nam došla dva kanadera i nadam se da će moći raditi, što je jučer bilo otežano zbog jakog vjetra. Sad mogu. Svi su vatrogasci na terenu, digli smo cijelu županiju. Oko 150 vatrogasaca je tu i došlo je 30 iz interventnih vatrogasnih postrojbi na ispomoć", rekao je Simović za naš portal.

Dužina fronte je velika, oko pet-šest kilometara. Na istočnoj strani požar je prešao granicu, pa je zahvaćen i dio u BiH.

Zove vatrogasce u apartman

Jedan stanovnik Župe dubrovačke, zahvalan što mu je spašena kuća, objavio je na društvenim mrežama da moli da mu se javi pilot kanadera s obitelji ili vatrogasac iz kontinentalne Hrvatske koji je gasio ovaj požar.

"Od 15. rujna slobodan mi je kat kuće na Donjem Brgatu. Rado bih na sedam dana ugostio pilota kanadera s recimo ženom i dvoje djece ili vatrogasca s kontinenta koji je gasio ovaj požar. Molim da mi se javi", poručio je Župljanin.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene