Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ilegalne tvari

Nogometni trener u Dubaiju osuđen na 25 godina zbog tvari legalne i u Hrvatskoj: "Zbog toga ne zaslužuje izgubiti cijeli život"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski nogometni trener osuđen je na 25 godina zatvora u Dubaiju. U automobilu su mu pronašli četiri bočice tekućine za električnu parilicu koja sadrži CBD, komponentu industrijske konoplje. U većini europskih država, kao i u Hrvatskoj, radi se o legalnoj tvari, no ne i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Billy Hood (24) iz Kensigtona osuđen je na 25 godina zatvora u Dubaiju nakon što su u njegovu automobilu pronađene četiri bočice tekućine za električnu parilicu koja sadrži CBD, komponentu industrijske konoplje. 

U većini europskih država, kao i u Hrvatskoj, radi se o legalnoj tvari, no ne i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. CBD ne sadrži psihoaktivne tvari, no Billy je zbog toga ipak optužen za trgovinu ljudima i posjedovanje i prodaju droge.

"Bio sam šokiran, uplašen i zbunjen. Rekao sam policajcima da nisam bio svjestan toga da posjedujem ikakvu drogu ili supstance koje su zabranjene", rekao je Billy Hood nakon što su mu policajci došli na vrata i napravili pretres kuće i automobila.

Misli da je ulja u prtljažniku ostavio prijatelj iz Velike Britanije koji ga je posjetio nekoliko tjedana ranije, a zbog toga što su ulja kupljena u Velikoj Britaniji, Billy je zaradio i optužbu za trgovinu ljudima.

Inače, u Velikoj Britaniji CBD-ulje je legalno jer ne sadrži THC, psihoaktivne komponente biljke kanabis. No, mladi trener nije znao da se u Ujedinjenim Arapskim Emiratima posjedovanje ove tvari smatra ilegalnim.

Nakon uhićenja Hood je u izoliranoj ćeliji bez osnovnih higijenskih potrepština proveo 14 dana, a tjedan dana kasnije obaviješten je da mu prijeti drugo suđenje, javlja Guardian. 

Hood, koji je igrao poluprofesionalni nogomet za britanske klubove Kensington i Ealing Borough, rekao je da ima stav "nulte tolerancije" prema drogama i ilegalnim tvarima.

"Billy je uvijek bio tako dobar dječak i nikada nije bio problematičan. Pomaže djeci, trenerima i volonterima. Nikada se nije drogirao, nikad... Moj sin ne zaslužuje izgubiti cijeli život zbog CBD-ulja, koje čak nije njegovo", izjavila je Billyijeva majka Breda (55). 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene