Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Istraga traje

Pariz: Hicima u glavu ubijene dvije kurdske političarke i jedna aktivistica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prostoru Kurdskog instituta u Parizu pronađena su tijela triju žena. Prema preliminarnim podacima, čini se kako je riječ o pogubljenju.

Tri Kurdinje pronađene su mrtve u noći na četvrtak, sve ubijene hicima u glavu, u prostorijama Kurdskog instituta u Parizu, doznaje se od policijskog izvora.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

>> Turska vojska ubila najmanje 19 pobunjenika

Trupla su pronađena nešto prije 2:00 sata po mjesnom vremenu u zgradi instituta u ulici Lafayette, u 10. arondismanu. "Prizor na mjestu nesreće navodi na zaključak da je riječ o pogubljenju, ali istraga će rasvijetliti točne okolnosti tragedije", dodaje taj izvor, ne navodeći druge potankosti.

Jedna od ubijenih žena je i Sakine Cansiz suosnivačica Radničke stranke Kurdistana (PKK), a druga Fidan Dogan kurdistanskog Nacionalnog kongresa čije je sjedište u Bruxellesu. Treća žrtva je mlada kurdska aktivistica Leyla Soylemez.

Inače, u tijeku su i pregovori turskih vlasti s vođom PKK Abdullahom Ocalanom koji se nalazi u zatvoru, a sve u svrhu razoružanja pripadnika PKK.

Francuski mediji javljaju kako se ispred Kurdskog instituta u Parizu okupilo stotinja prosvjednika koji izvikuju parole podrške PKK.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene