Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dom bez stanarine

Stan odlučili zamijeniti minibusom: "Nikad nismo bili sretniji, ovo je jednostavno isplativije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi britanski par posljednjih deset mjeseci živi u minibusu umjesto u kući i kažu da nikad nisu bili sretniji.

Minibus, koji par smatra svojim domom, ima i ime – 'Chugg'. Star je 20 godina i sami su ga pretvorili u stan na kotačima. U njega su ugradili krevet, kuhinju, pećnicu, hladnjak, tuš, WC, ploču za kuhanje, a na krov solarne ploče za struju i toplu vodu. Chugg ima većinu stvari koje ima i mali stan, no bez plaćanja stanarine.

Pročitajte i ovo Zgrada u Podbrežju Prrojekt od 40 milijuna eura Grad Zagreb kreće u izgradnju gotovo 300 stanova za jeftiniji najam, objavljena lokacija Zgrada - 1 Pravo na dom Znači li pad potražnje da slijedi pad cijena nekretnina? "Na tržištu imamo prazninu priuštivih stanova"

Cijela renovacija koštala je oko 4.000 funti, uključujući i sam minibus, a trajala je oko mjesec dana. Par smatra da to nije loše u usporedbi s cijenom iznajmljivanja ili kupnje kuće.

"Prije nego što sam kupio autobus, plaćao sam 350 funti mjesečno za sobu u Northamptonu. U Devonu, gdje smo sad, stanarina se kreće od 500 do 600 funti mjesečno. Ovo je jednostavno isplativije".

Par baš i ne voli tehnologiju, tako da ju ni ne koristi mnogo. Dečko posjeduje samo telefon koji mu je potreban za posao, prenosi BBC.

"Ne razumijem zašto bi ljudi prihvatili život u kojemu rade samo da bi platili račune. Zasigurno ima više života. Mi smo se odlučili za život u busu jer nas privlači ideja da svaki tjedan možemo živjeti na drugom mjestu".

Par trenutno pokušava skupiti dovoljno novca kako bi otišao iz Engleske i krenuo u obilazak diljem Europe. Plan im je volontirati u zamjenu za parkirno mjesto i hranu.

Svjesni su da ovakav način života nije za svakoga, no oni ističu da nikad nisu bili sretniji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene