Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladi britanski par posljednjih deset mjeseci živi u minibusu umjesto u kući i kažu da nikad nisu bili sretniji.


Minibus, koji par smatra svojim domom, ima i ime – 'Chugg'. Star je 20 godina i sami su ga pretvorili u stan na kotačima. U njega su ugradili krevet, kuhinju, pećnicu, hladnjak, tuš, WC, ploču za kuhanje, a na krov solarne ploče za struju i toplu vodu. Chugg ima većinu stvari koje ima i mali stan, no bez plaćanja stanarine.

Vezani članci Bojažljiva supruga Digla paniku zbog vjeverice u toaletu, a suprug je odlučio sve snimiti Jennifer Aniston Šuškalo se da se pomirila s Bradom Pittom, ali sad je uhvaćena s još jednim bivšim partnerom

Cijela renovacija koštala je oko 4.000 funti, uključujući i sam minibus, a trajala je oko mjesec dana. Par smatra da to nije loše u usporedbi s cijenom iznajmljivanja ili kupnje kuće.

"Prije nego što sam kupio autobus, plaćao sam 350 funti mjesečno za sobu u Northamptonu. U Devonu, gdje smo sad, stanarina se kreće od 500 do 600 funti mjesečno. Ovo je jednostavno isplativije".

Par baš i ne voli tehnologiju, tako da ju ni ne koristi mnogo. Dečko posjeduje samo telefon koji mu je potreban za posao, prenosi BBC.

"Ne razumijem zašto bi ljudi prihvatili život u kojemu rade samo da bi platili račune. Zasigurno ima više života. Mi smo se odlučili za život u busu jer nas privlači ideja da svaki tjedan možemo živjeti na drugom mjestu".

Par trenutno pokušava skupiti dovoljno novca kako bi otišao iz Engleske i krenuo u obilazak diljem Europe. Plan im je volontirati u zamjenu za parkirno mjesto i hranu.

Svjesni su da ovakav način života nije za svakoga, no oni ističu da nikad nisu bili sretniji.