Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnost na prvom mjestu

Papinu helikopteru zabranjen let

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Helikopter kojim se papa Benedikt XVI. koristi za kraća putovanja, izgubio je dozvolu za let radi pregleda zbog nedavne nesreće sličnog tipa letjelice.

Talijansko ratno zrakoplovstvo zabranilo je letove papine letjelice tipa SH-3D kako bi omogućilo pregled helikoptera kojim se papa služi za putovanja unutar Italije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neočekivano otkriće Odvratan pronalazak prisilio pilota da se vrati u zračnu luku: "Žena je rekla da joj je nešto palo na glavu. Okrenuo sam se..." Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac u Turskoj Britanija na nogama zbog smrti djevojke u Beogradu, oglasila se i vlada: "Upozoravali smo"

Pregled je potreban zbog toga što je papin helikopter vrlo sličan modelu Sikorsky HH3F Pelican, koji se u listopadu srušio u Francuskoj, priopćilo je u četvrtak talijansko ratno zrakoplovstvo.

U nesreći borbene letjelice koja je pala u Lisle-en-Barrois, oko 240 kilometara zapadno s Strasbourga, poginulo je osam članova talijanskog ratnog zrakoplovstva.

Helikopter je bio na putu iz Riminija u Belgiju.

Prema iskazu očevidaca, pri padu je eksplodirao rezervoar letjelice.

Tijela poginulih vojnika, koji su putovali na međunarodnu vojnu vježbu, izvađena su iz izgorene letjelice istom nakon nekoliko sati.

U posjetu talijanskog ratnog zrakoplovstva nalazi se 35 helikoptera tog tipa, a njihovi su motori vrlo slični motoru helikoptera kojim se služi papa.

Helikopteri tipa Sikorsky HH3F Pelican ranije nisu imali tehničkih problema, a prva istraga nesreće u Francuskoj upućuje na kvar rotora.

'Za papinu sigurnost bolje je da pronađemo uzrok nesreće u Francuskoj', izjavio je glasnogovornik talijanskog ratnog zrakoplovstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene