Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Život je u Božjim rukama'

Papa iznenadio izjavom o smrti i boli: 'Ja sam pravi slabić'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo je u intervjuu objavljenom u utorak priznao da bi mogao biti ubijen i rekao da od Boga jedino želi da ga poštedi bolne smrti jer je "pravi slabić".

Franjo je to rekao za Cancova news, glasilo koje se dijeli po siromašnim četvrtima njegova rodnog grada Buenos Airesa. Mjesni svećenik prikupio je pitanja župljana i predao ih papi na sastanku 7. veljače.

Pročitajte i ovo Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično'' Sjećanje na Alekseja Navaljnog protiv 33 ljudi Na snagu stupile prve sankcije EU-a zbog smrti Alekseja Navaljnog

"Život je u Božjim rukama", odgovorio je papa na pitanje o mogućnosti da ga ubiju "fanatici".

"Rekao sam Bogu - pazi na mene. No ako je volja Tvoja da umrem ili da mi nešto učine, molim te samo za jednu uslugu - da me ne boli. Jer kad je u pitanju tjelesna bol, ja sam pravi slabić", kazao je Franjo.

I intervjuu je papa Franjo potvrdio kako u Argentinu planira doći 2016., ustrajao na tome da svatko - pa i oni koji su činili vrlo loše stvari - može tražiti oprost od Boga i rekao da voli raspravljati s ljudima koji ne dijele njegovo mišljenje.

Papa uputio kritiku mladima: Starci nisu "Marsovci"

"Jer i kad se s nekim ne slažete, on vam uvijek, baš uvijek, da nešto ili vas dovede u situaciju u kojoj ćete preispitati svoja stajališta. A to čovjeka obogaćuje. To je način na koji se trebamo ponašati prema ljudima s kojima se ne slažemo", naglasio je.

Intervju je objavljen u tjednu u kojem se obilježavaju dvije godine Franjinog pontifikata. Prvi južnoamerički svećenik u povijesti papom je postao 13. ožujka 2013. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene