Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Vatikana

Papa uputio kritiku mladima: Starci nisu "Marsovci"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo izrazio je nezadovoljstvo u srijedu zbog tendencije mladih generacija da starost sve više smatraju "bolešću od koje se treba distancirati", a stare osobe "Marsovcima".

"Starost nije bolest. Stara osoba nije Marsovac. Stara osoba smo mi uskoro ili puno kasnije, neizbježno, čak ako na to ne mislimo", primijetio je 78-godišnji Papa pred 12.000 okupljenih na Trgu sv. Petra na tjednoj općoj audijenciji.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Objavio Vatikan Papa Franjo u posljednji tren otkazao sudjelovanje u važnoj procesiji Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji

"Zahvaljujući napretku medicine, život se produžava, ali se društvo ne otvara životu! Dok smo mladi zanemarujemo starost, kao da se radi o bolesti od koje se treba distancirati, ali kad starimo - posebno ako smo siromašni, bolesni ili sami - uviđamo da je društvo programirano na učinkovitost koja, posljedično, ignorira stare osobe".

Papin novi presedan u Vatikanu

Citirao je "jasne i proročke riječi" svojeg prethodnika Benedikta XVI. koji je kazao da se "kvaliteta civilizacije ocjenjuje djelomično po načinu na koji se odnosi prema starim osobama". (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene