Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obraćanje vjernicima

Papa u Fatimi: Vrijeme je za zauzimanje čvrstih stavova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko pola milijuna vjernika okupilo se u portugalskom marijanskom svetištu Fatimi. Papa Benedikt XVI molio je za čovječanstvo ožalošćeno nesrećama i patnjama. Misu na otvorenom predvodit će i sutra u drugom po veličini portugalskom gradu Portu.

Stotine tisuća vjernika preplavile su Fatimu. Papu Benedikta XVI. dočekali su pljeskom i pokličima. Velik odziv olakšanje je za katoličku crkvu, jer posljednjih mjeseci teško su je potresli pedofilski skandali. Papa je i sam optužen za prikrivanje afera. 'Mislim da je dobro što se Papa ne skriva. Posljednjih je dana pokazao snagu nakon svih kritika koje je dobio', smatra jedan od vjernika.

Pročitajte i ovo Portugalski premijer Antonio Costa Pritvoren šef kabineta Portugalski premijer Costa podnio ostavku zbog istrage o korupciji: "Savjest mi je čista, ali neću se više kandidirati" Nebo iznad Fátime/Ilustracija (Foto: AFP) Tisuće svijeća obasjale nebo nad Fátimom Obilježena 101 godina od ukazanja Gospe: Misi prisustvovala i predsjednica Grabar-Kitarović

Papa se i u Fatimi osvrnuo na skandale koji su pogodili crkvu. 'Budite posebno pažljivi prema onim situacijama u kojima postoji određeno slabljenje svećeničkih ideala ili posvećenost aktivnostima koje nisu potpuno u skladu s onim što je ispravno za poslanika Isusa Krista. Ovo je vrijeme da se zauzme čvrst stav', poručio je papa Benedikt XVI.

Molio se za čovječanstvo ožalošćeno nesrećama i patnjama. Misu je predvodio na 93. obljetnicu Gospina ukazanja malim vidiocima, pastirima. Djevica Marija povjerila im je tri tajne, a posljednja je bila čuvana do 2000. U njoj je Gospa najavila atentat na papu Ivana Pavla Drugog. Stotine tisuća vjernika u Fatimu su stigle još sinoć. Prisustvovali su blagoslovu svijeća. Fatima je jedno od najvećih katoličkih svetišta. Svake godine privuče milijune hodočasnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene