Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traganje za boljim vrijednostima

Papa pozvao mlade da šire Evanđelje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. na završnoj je misi Svjetskih dana mladih u Madridu pozvao milijun i pol nazočnih mladih vjernika u zračnoj luci Cuatro Vientos na širenje Evanđelja i na traganje za boljim vrijednostima nego što ih nudi današnje moderno društvo, javljaju agencije.

'Ne možemo susresti Krista i ne željeti da on susreće i druge. Stoga ne čuvajte Krista samo za sebe! Dijelite s drugima radost vjere', rekao je Papa u propovijedi. Benedikt XVI., koji je ovom misom završio četverodnevni posjet Španjolskoj, poručio je hodočasnicima iz 190 zemalja da imaju izvanredan zadatak biti Kristovim misionarima u zemljama u kojima mladi traže drugačije vrijednosti od onih kakvo im nudi moderno društvo.

Stotine tisuća mladih, mašući zastavama svojih zemalja i noseći šešire kako bi se zaštitili od jarkog sunca, molilo se, pljeskalo i uzvikivalo tijekom službe. Na misi su bili i španjolski kralj Juan Carlos i kraljica Sofija. Papa je u subotu predvodio bdijenje s mladima u zračnoj luci, ali mu je olujno nevrijeme onemogućilo čitanje pripremljena govora u kojem je trebao, kako piše Reuters, osuditi legalizaciju istospolnih brakova i ublažavanje zakonskih okvira za pobačaj u Španjolskoj.

Zato je na početku mise u nedjelju pohvalio neraskidiv brak muškarca i žene te je pozvao mlade da prepoznaju 'ljubav i dobrotu' takve zajednice. Na kraju je objavio da će se sljedeći Svjetski dani mladih održati u Rio de Janeiru 2013. godine i izrazio nadu da će se s mladima sresti i tamo, javlja AFP. Bit će to drugi put da se Svjetski dani mladih održavaju u Latinskoj Americi, nakon Buenos Airesa 1987. godine.

Brazil je sa 125 milijuna vjernika najveća katolička zemlja na svijetu. 'Nadam da ću moći biti s vama za dvije godine na sljedećim Svjetskim danima mladih', kazao je Papa na portugalskom jeziku, na oduševljenje tisuća hodočasnika iz Brazila. (Hina)

Pročitajte i ovo Šestero poginulo kada se kamion zaletio u policijsku barikadu U Španjolskoj Užas na autocesti: Kamion se zaletio u policijsku kontrolnu točku, poginulo šestero ljudi Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene