Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Franjo živo je u srijedu osudio na općoj audijenciji u Vatikanu suvremena društva koja "isključuju" djecu "ne dajući im da se rode", u implicitnoj osudi pobačaja i kontrole rađanja.


"Djeca su veliki dar za čovječanstvo, ali su i isključeni pa im se čak ne da da se rode", kazao je Papa na početku kateheze posvećene obitelji. Osudio je, spominjući svoje putovanje u Aziju, posebice na Filipine u siječnju, što djeca preživljavaju "u nedostojnim uvjetima".

Vezani članci Ilustracija Pedofilija potresa Katoličku crkvu u Hrvatskoj: Zašto HBK šuti? Papa Franjo i Giorgia Meloni Europska komisija naredila talijanskoj vladi da naplati porezne dugove od Crkve

"Po načinu na koji se ophodi s djecom, možemo suditi neko društvo, ne samo moralno već i sociološki", dodao je on strogo. Po tom kriteriju, nastavio je on, "možemo suditi je li neko društvo slobodno ili rob međunarodnih interesa", kazao je papa Franjo pred 16.000 vjernika okupljenih na Trgu sv. Petra.

'Vrag kažnjava Meksiko nasiljem'

Papa Franjo je jasno osudio pobačaj, ponovno izbjegavajući izgovoriti samu riječ. Spominjući "međunarodne interese", čini se da preuzima govor katoličkih vjerskih udruga koje ocjenjuju da interesi velikih privatnih zapadnih tvrtki stoje iza kampanja za ograničavanje rađanja i pobačaja u zemljama u razvoju. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju