Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog vjere

'Vrag kažnjava Meksiko nasiljem'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrag kažnjava Meksiko kriminalnim nasiljem, rekao je papa Franjo.

Vrag kažnjava Meksiko kriminalnim nasiljem, rekao je papa Franjo ni mjesec dana nakon što se meksička vlada potužila da je Sveti otac stigmatizirao njihovu zemlju kao plodno tlo za gangsterski kaos.

Pročitajte i ovo Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično'' Papa Franjo žestoki nemiri Papa Franjo svijetu poslao važnu poruku: "Zaustavite se!"

"Mislim da vrag kažnjava Meksiko golemim gnjevom", rekao je Papa u razgovoru za meksičku televiziju, emitiranom kasno navečer u četvrtak, govoreći o nestanku i vjerojatnom pokolju 43 meksička studenta prošle godine.

Tvrdeći kako je vrag bijesan na Meksiko zbog njegove kršćanske vjere, Franjo je rekao da "svatko mora podmetnuti leđa u rješavanje" kriminala i nasilja koji haraju zemljom.

Papa Franjo dolazi u Sarajevo - Evo što je zamolio vjernike!

Meksiko, ogromnom većinom katolička zemlja, tijekom proteklog desetljeća izložen je nasilju povezanom s drogom. Više od 100.000 ljudi ubijeno je u sukobima meksičkih narkobandi i njihovim borbama sa sigurnosnim snagama u posljednjih osam godina.

Prošlog je mjeseca buru izazvala privatna Papina email poruka koja je izašla na vidjelo jer je on u njoj izrazio zabrinutost zbog "meksikanizacije" Argentine u svjetlu krvavih sukoba narkobandi.

Meksiko je smjesta Vatikanu uputio prosvjednu notu, na koju je dobio odgovor da Papa nije namjeravao uvrijediti tu zemlju.

"Jasno je da je riječ o tehničkom pojmu koji nema nikakve veze s dostojanstvom Meksika. Kao što se, kad govorimo o balkanizaciji, ni Srbi ni Makedonci ni Hrvati ne ljute", objasnio je Franjo uporabu riječi "meksikanizacija".

Papa Franjo u intervjuu je rekao kako misli da će njegov pontifikat biti kratak i da će se, poput svojeg prethodnika, radije odlučiti za odreknuće nego da na položaju ostane do smrti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene