Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završio posjet Irskoj

Papa Franjo uputio poruku roditeljima čija su djeca homoseksualci: "Ta djeca imaju pravo na obitelj"

Papa Franjo u Dublinu (Foto: AFP)
Papa Franjo u Dublinu (Foto: AFP) Foto: Afp
Papa Franjo završio je u nedjelju posjet Irskoj, a prije nego što je napustio zemlju, kratko je popričao s okupljenim novinarima i obratio se roditeljima koji imaju djecu homoseksualne orijentacije.

"Oduvijek je bilo homoseksualnih ljudi i onih s homoseksualnim sklonostima", rekao je papa Franjo koji je savjetovao roditeljima da nipošto ne osuđuju svoju djecu i ne ignoriraju njihovu seksualnost, te da ih ne izbacuju iz kuća, piše Huffington Post.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Djeca i povici; ilustracija - 3 Organizatori se ograđuju Dječje skandiranje u Splitu zgrozilo javnost: "Kad ne reagiramo, djeca misle da je to normalno"

"Ne osuđujte. Razgovarajte. Pokušajte razumijeti svoje dijete i dajte mu prostora da se on ili ona može izraziti", rekao je poglavar Katoličke Crkve. Dodao je i kako će nekoj djeci možda biti potrebna psihološka pomoć, no najvažnije je da ih obitelj ne odbacuje.

"Ako to napravite, onda pokazujete nedostatak majčinstva i očinstva. Svako dijete ima pravo na obitelj. I to na obitelj koja ga neće tek tako odbaciti", poručio je papa.

Papa Franjo u Dublinu (Foto: AFP) Papa Franjo u Irskoj (Foto: AFP) Foto: Afp


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene