Papa Franjo u Dublinu (Foto: AFP)
Papa Franjo u Dublinu (Foto: AFP)

Papa Franjo završio je u nedjelju posjet Irskoj, a prije nego što je napustio zemlju, kratko je popričao s okupljenim novinarima i obratio se roditeljima koji imaju djecu homoseksualne orijentacije.


"Oduvijek je bilo homoseksualnih ljudi i onih s homoseksualnim sklonostima", rekao je papa Franjo koji je savjetovao roditeljima da nipošto ne osuđuju svoju djecu i ne ignoriraju njihovu seksualnost, te da ih ne izbacuju iz kuća, piše Huffington Post.

Vezani članci Beba (Foto: Screenshot/YouTube) Roditelji pokazali 5 domišljatih načina kako zaustaviti bebin plač istog trena Geni kameni (Foto: thechive.com) - 7 Geni kameni: Izgledaju kao kopije svojih roditelja, ne treba im nikakav DNK test

"Ne osuđujte. Razgovarajte. Pokušajte razumijeti svoje dijete i dajte mu prostora da se on ili ona može izraziti", rekao je poglavar Katoličke Crkve. Dodao je i kako će nekoj djeci možda biti potrebna psihološka pomoć, no najvažnije je da ih obitelj ne odbacuje.

"Ako to napravite, onda pokazujete nedostatak majčinstva i očinstva. Svako dijete ima pravo na obitelj. I to na obitelj koja ga neće tek tako odbaciti", poručio je papa.

Papa Franjo u Dublinu (Foto: AFP)
Papa Franjo u Irskoj (Foto: AFP)