Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nejednakost u svijetu

Papa 'bocnuo' elitu u Davosu: Razmislite o svojoj ulozi u stvaranju siromaštva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Molim vas još jednom: Ne zaboraviti siromašne!", istaknuo je papa Franjo.

Papa Franjo poručio je političkoj i gospodarskoj eliti u Davosu da ne ostane gluha na plač siromašnih i razmisli o svojoj ulozi u stvaranju nejednakosti u svijetu.

Pročitajte i ovo Brinu li političari o siromašnima? Dnevnik Nove TV pita Brinu li političari dovoljno o siromašnima? Pogledajte kako ste glasali Građani - 2 Ususret izborima Poražavajući podaci: Više od petine građana u riziku je od siromaštva, četiri skupine su najugroženije

Ne smije se dopustiti da nove tehnologije poput robova zamijene ljude "strojevima bez duše", stoji u poruci pape Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

"Molim vas još jednom: Ne zaboraviti siromašne!", istaknuo je papa Franjo.

Papa, koji je prošle godine napisao encikliku o klimatskim promjenama i zaštiti okoliša, pozvao je poslovne ljude da ne dopuste da Zemlja postane "prazan vrt".

Godišnji susret u Davosu okuplja brojne najbogatije i najmoćnije ljude svijeta koji razgovaraju o gospodarstvu, klimatskim promjenama i ratovima.

Forum kritiziraju antiglobalistički aktivisti koji kažu da se radi o skupu najodgovornijih organizacija za te probleme. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene