Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paliji za biskupe

Papa blagoslovio dva janjeta i njihovu vunu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. blagoslovio je u četvrtak dva janjeta od čije će se vune izraditi paliji za novoimenovane nadbiskupe.

Blagoslov janjadi obavlja se svake godine na blagdan sv. Agneze (Janje), koju se često prikazuje s janjetom u naručju. Novim nadbiskupima paliji će biti uručeni 29. lipnja, na blagdan svetih Petra i Pavla. Palij je vunena vrpca široka oko 5 centimetara, sa šest, od crne svile izvezenih križeva.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Victor Manuel Fernandez Podigao prašinu Htio je pomoći: Vatikanski kardinal osim poljupca slikovito opisao i - muški i ženski orgazam

Nekada je pallium, što na latinskome znači vuneni ogrtač, nosio isključivo papa, ali je poslije postao liturgijski znak časti, simbol posebne veze biskupa s Petrovim nasljednikom. Blagoslovljena janjad odnesena je u samostan Sestara svete Cecilije, koje su zadužene za izradu palija, koji će se potom do 29. lipnja čuvati u brončanoj urni u Bazilici svetoga Petra. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene