Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. nije u nedjelju htio komentirati najnoviji skandal s pedofilijom u crkvama diljem Europe, iako se na kraju nedjeljnih molitvi obično osvrne na tekuće događaje, javlja u nedjelju dpa.


Vatikan je dan ranije skrenuo javnosti pažnju na niz pokušaja da se Svetog oca osobno uvuče u skandal sa seksualnim zlostavljanjem djece u Njemačkoj, primjetivši da su ti pokušaji 'propali'. 'Posljednjih su dana neke osobe ustrajno u Regensburgu i Muenchenu tražile elemente kojima bi Svetog oca osobno umiješale u slučajeve zlostavljanja djece', kazao je tada Federico Lombardi.

Vezani članci Nikola Grmoja Grmoja šokirao izjavama i izazvao niz reakcija: "Jedna od skandaloznijih izjava nekog saborskog zastupnika'' Princ Andrew i Kraljica (Foto: Getty Images) Pedofilski skandal koštao ga podrške obitelji? Kraljica odlučila "oprati ruke" od svog razvratnog sina

U više od 20 njemačkih katoličkih škola zabilježeno je oko 150 slučajeva pedofilije od kojih neki sežu u 50. godine prošlog stoljeća. Većina slučajeva, oko stotinu dosad registriranih, desila se u školi u južnom njemačkom gradu Ettalu. U subotu se skandal približio Papi nakon što je Sueddeutche Zeitung povezao Papu sa svećenikom pedofilom dok je sadašnji papa Benedikt XVI. 1980. godine obnašao dužnost nadbiskupa Muenchena. (Hina)