Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj podjelama?

Palestinske frakcije počele pregovore o pomirbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suparničke palestinske frakcije, među kojima su Hamas i Fatah, počele su u Kairu desetodnevne pregovore o 'pomirbi' koja bi trebali uroditi sastavljanjem vlade nacionalnog jedinstva, javljaju agencije.

'Pozivam palestinske skupine da u potpunosti preuzmu svoju odgovornost i stanu na kraj unutarnjim podjelama kako bi prevladao nacionalni interes', izjavio je na početku pregovora egipatski dužnosnik Omar Sulejman, načelnik sigurnosnih služba. Sulejman im je također poručio da su odgovorni za 'narod koji ima pravo živjeti u miru i sigurnosti i koji sanja o osnivanju vlastite neovisne države'.

Pročitajte i ovo Ismail Hanija Zračni napad Izraelci ubili tri sina i unuke šefa Hamasa u Gazi, on poslao važnu poruku Prosvjed Izraelaca Traže prijevremene izbore Tisuće Izraelaca na ulicama prosvjeduju: "Vlada žrtvuje taoce i jača Hamas"

Pregovori o vladi nacionalnog jedinstva između Hamasa, koji nadzire Pojas Gaze, i Fataha na Zapadnoj obali, počeli su pošto je 75 zemalja donatora prošli tjedan obećalo 4,5 milijarda dolara za obnovu ratom porušene Gaze. Mnoge zapadne zemlje, kao i Izrael, odbijaju izravno razgovarati s Hamasom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene