Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suparničke palestinske frakcije, među kojima su Hamas i Fatah, počele su u Kairu desetodnevne pregovore o 'pomirbi' koja bi trebali uroditi sastavljanjem vlade nacionalnog jedinstva, javljaju agencije.


'Pozivam palestinske skupine da u potpunosti preuzmu svoju odgovornost i stanu na kraj unutarnjim podjelama kako bi prevladao nacionalni interes', izjavio je na početku pregovora egipatski dužnosnik Omar Sulejman, načelnik sigurnosnih služba. Sulejman im je također poručio da su odgovorni za 'narod koji ima pravo živjeti u miru i sigurnosti i koji sanja o osnivanju vlastite neovisne države'.

Vezani članci Slika nije dostupna Palestinske vlasti uhitile više od 70 članova Hamasa Slika nije dostupna Abas šef prijelaznog kabineta

Pregovori o vladi nacionalnog jedinstva između Hamasa, koji nadzire Pojas Gaze, i Fataha na Zapadnoj obali, počeli su pošto je 75 zemalja donatora prošli tjedan obećalo 4,5 milijarda dolara za obnovu ratom porušene Gaze. Mnoge zapadne zemlje, kao i Izrael, odbijaju izravno razgovarati s Hamasom.