Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Palestinci neće početi neizravne pregovore s Izraelom sve dok izraelska vlada ne poništi odluku o gradnji 1.600 novih stambenih jedinica u istočnom Jeruzalemu, izjavio je glavni palestinski pregovarač Saeb Erekat.


'Želimo čuti od (američkog izaslanika Georgea) Mitchella da je Izrael poništio odluku o gradnji kuća prije nego što počnemo pregovarati', rekao je Erekat. Njegova je izjava uslijedila nakon komentara palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa koji je rekao u srijedu američkom potpredsjedniku Joeu Bidenu da nije dovoljno osuditi izraelsku odluku nego da ona mora biti poništena.

Vezani članci Iran predstavio novi dron Iran predstavio spektakularni high-tech dron, tvrde da ima domet čak 2000 km. Pogledajte kako su ga nazvali Predsjednik SAD-a Joe Biden Nakon prekida vatre između Izraela i Palestine oglasio se i američki predsjednik: "I jedni i drugi zaslužuju živjeti u miru i sigurnosti"

Izrael je priopćio svoju odluku o gradnji kuća u istočnom Jeruzalemu u utorak navečer, u vrijeme Bidenovog posjeta regiji i 24 sata nakon Mitchellove objave da su Palestinci i Izraelci pristali na neizravne mirovne pregovore. (Hina)