Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pakistanska vlada suspendirala ukaz kontrole medija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanska vlada je u četvrtak suspendirala predsjednički ukaz donesen ovoga tjedna s ciljem jačanja kontrole nad televizijskim i radio postajama u zemlji koju već tri mjeseca potresa teška politička kriza.

U ponedjeljak je Pervez Musharraf donio ukaz kojim omogućuje Neovisnim vlastima za regulaciju elektronskih medija da medijima zaplijene opremu za emitiranje programa ili da se zapečate "ilegalne urede".

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom”

No ta je mjera izazvala prosvjede novinara u Pakistanu i kritike
američkih organizacija poput odbora za zaštitu novinara (CPJ) ili Human Rights Watcha koji su osudili "cenzuru" medija.

Pakistanski premijer Shaukat Aziz je odlučio da će "dekret u
potpunosti razmotriti odbor od šest članova". Odbor će "što je prije moguće" predati svoje izvješće vlastima i u iščekivanju njihove odluke "neće biti poduzete nikakve mjere protiv elektronskih medija".

Kako ocjenjuju novinarske udruge, tom naredbom pakistanski
predsjednik želi ugušiti narodnu potporu bivšem predsjedniku Vrhovnog suda Iftikharu

Mohammadu Chaudhryju koji je smijenjen 9. ožujka. Od tada je Musharraf suočen s najtežom političkom krizom u zemlji od 199. godine.

Oporba je osudila smjenu predsjednika Vrhovnog suda, ocjenjujući to manevrom da se izbjegne bilo kakvo osporavanje ustava prije predsjedničkih izbora predviđenih za kraj 2007. ili početak 2008. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene