Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pakistanca su živog spalili, a njegovu suprugu silovali ispred policijske postaje samo zato jer nisu s kršćanstva htjeli prijeći na Islam.


Četiri dana nakon što su njegova djeca bila navodno prisiljena gledati kako je živ spaljen, a njegova žena silovana, 38-godišnji pakistanac kršćanin je umro 23. ožujka. Muslimani u pakistanskoj Pandžab provinciji, među kojima je bio čovjekov poslodavac i tri policajca, spalili su Arsheda Masiha. On nije htio prijeći na Islam, prenosi Examiner.

Vezani članci Vjernici opet mole pred Ajom Sofijom - 6 Nakon 86 godina održane prve muslimanske molitve u Aja Sofiji: „Naša čežnja konačno je završila“ Muslimani slave Ramazanski bajram - 1 Imam Hodžić pozvao vjernike da poštuju upute epidemiologa: "Ovaj ramazan dočekali smo u neizvjesnosti"

U napadu je zadobio opekline trećeg stupnja na 80 posto tijela. Napad se dogodio ispred policijske postaje. Prije napada, Masihov poslodavac Sheikh Mohammed Sultan ga je, s ženom i dvoje djece od 7 i 12 godina, izbacio iz stambenih prostorija za sluge. Razlog izbacivanja je navodna krađa, koju je Masih počinio. Jedini uvjet da Sultan makne optužbe je bio prelazak na Islam cijele Masihove obitelji. Nakon što su odbili i pokušali otići, Sultan im je zaprijetio da više nikad neće vidjeti svoju djecu.

O događaju nije bilo nikakvih istraga. Savezni ministar za manjine u Pandžabu je rekao da se Masih sam zapalio i odbio više vremena posvetiti tome. Prema jednoj bivšoj muslimanskoj internetskoj stranici ovakva tortura onih koji se ne žele preobratiti je normalna u tom kraju. Nakon ubojstva, imovina neobraćenih se koristi za 'bogaćenje' onih 'koji vjeruju'. Kršćanske grupe su najavile prosvjed, ali im je vlada to zabranila.