Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispred policijske postaje

Pakistan: Živ spaljen jer se nije htio preobratiti na Islam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanca su živog spalili, a njegovu suprugu silovali ispred policijske postaje samo zato jer nisu s kršćanstva htjeli prijeći na Islam.

Četiri dana nakon što su njegova djeca bila navodno prisiljena gledati kako je živ spaljen, a njegova žena silovana, 38-godišnji pakistanac kršćanin je umro 23. ožujka. Muslimani u pakistanskoj Pandžab provinciji, među kojima je bio čovjekov poslodavac i tri policajca, spalili su Arsheda Masiha. On nije htio prijeći na Islam, prenosi Examiner.

Pročitajte i ovo Prosvjed Salwana Momika ispred džamije u Stockholmu Prosvjed ispred džamije Muškarac u Švedskoj umotao Kuran u slaninu i zapalio ga: Već stigla reakcija turskog ministra Slika nije dostupna "SAMO POJEDINAČNI SLUČAJEVI" Visoki predstavnik Schmidt: "Islamski fundamentalisti nemaju utjecaja u BiH"

U napadu je zadobio opekline trećeg stupnja na 80 posto tijela. Napad se dogodio ispred policijske postaje. Prije napada, Masihov poslodavac Sheikh Mohammed Sultan ga je, s ženom i dvoje djece od 7 i 12 godina, izbacio iz stambenih prostorija za sluge. Razlog izbacivanja je navodna krađa, koju je Masih počinio. Jedini uvjet da Sultan makne optužbe je bio prelazak na Islam cijele Masihove obitelji. Nakon što su odbili i pokušali otići, Sultan im je zaprijetio da više nikad neće vidjeti svoju djecu.

O događaju nije bilo nikakvih istraga. Savezni ministar za manjine u Pandžabu je rekao da se Masih sam zapalio i odbio više vremena posvetiti tome. Prema jednoj bivšoj muslimanskoj internetskoj stranici ovakva tortura onih koji se ne žele preobratiti je normalna u tom kraju. Nakon ubojstva, imovina neobraćenih se koristi za 'bogaćenje' onih 'koji vjeruju'. Kršćanske grupe su najavile prosvjed, ali im je vlada to zabranila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene