Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petogodišnji Britanac kojeg su prije pet dana otele naoružane osobe koje su napale obiteljsku vilu u kojoj je provodio odmor, živ je i zdrav i na slobodi je, priopćili su njegova obitelj i britansko veleposlanstvo u Islamabadu.


Sahila Saeeda oteli su nepoznati muškarci naoružani puškama i bombama koji su upali u kuću njegove bake u Jhelumu, stotinjak kilometara južno od Islamabada i opljačkali je, u noći sa 3. na 4. ožujka, po svjedočenju članova njegove rodbine. Otmica djece za otkupninu nije rijetka na tom području, ali i diljem zemlje, pa i u samoj prijestolnici.

Vezani članci Slika nije dostupna Britanski turist izletio s vodenog tobogana pri velikoj brzini, pao na stepenice i teško ozlijeđen Slika nije dostupna Ivica Babić oslobođen optužbi za ratno profiterstvo

Dječak je bio u bakinoj kući zajedno s ocem, Pakistancem, koji je rekao policiji da su otmičari tražili 10 milijuna rupija (86.000 eura) otkupnine. Nisu objavljene pojedinosti o okolnostima dječakova oslobađanja. Policija je uhitila nekoliko osoba zbog sumnje da su sudjelovale u otmici, među njima vozača taksija koji je dječaka i njegova oca trebao odvesti u zračnu luku u Islambadadu, odakle su istu večer trebali letjeti u London.