Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 60 djece umrlo je proteklih tjedana u pakistanskog pustinji zbog upale pluća uzrokovane iznimno niskim temperaturama.


Najmanje 62 djece umrlo je zadnjih tjedana u pustinjskom dijelu južnog Pakistana gdje su tisuće ljudi neishranjene, objavile su u ponedjeljak pakistanske vlasti.

Vezani članci Sportski praznici učenika Online nastava, manje druženja - sve je to ostavilo traga na djeci, no sada su dobili nešto što ih je sve oduševilo: Diljem Hrvatske osnovnoškolci uživaju u Sportskim praznicima Bojan Polić s Medicinskog fakulteta u Rijeci Treba li cijepiti djecu? Razgovarali smo sa stručnjakom: ''Sve više je prisutan delta-soj virusa, koji je zarazniji..."

Mjesne vlasti objavile su da su počele dijeliti pomoć u hrani te da su pokrenule istragu o tim smrtnim slučajevima koji su se dogodili u pustinji Thar, 300 kilometara sjeveroistočno od Karachija.

VIDEO Naoružani puškama u pratnji medicinskih timova koji cijepe djecu

'Umrlo je najmanje 62 djece, uglavnom zbog neuobičajene hladnoće koja je uzrokovala epidemiju upale pluća i nepostojanja odgovarajuće zdravstvene skrbi', rekao je ministar unutarnjih poslova pokrajine Sind Mumtaz Ali Shah.

Godine 2000. u toj je pustinji od gladi uginulo 90 posto stoke, koja je glavni izvor prihoda za tamošnje stanovnike. Područje je bogato ugljenom, koji Pakistan sada namjerava iskorištavati kako bi ublažio energetsku krizu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook