Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaštita od militanata

VIDEO Naoružani puškama u pratnji medicinskih timova koji cijepe djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistansko ministarstvo zdravlja počelo je cijepljenje djece protiv dječje paralize uz pratnju naoružanih snaga.

Kampanja cijepljenja djece u Pakistanu protiv dječje paralize prekinuta je nakon napada na jedan tim koji je provodio cijepljenje 21. siječnja u Karačiju uslijed čega su tri osobe poginule, piše AP.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Cjepivo protiv HPV-a - 2 Najviše na sjeveru Sve više Hrvata cijepi se protiv ove bolesti: "Nitko ne može reći za sebe da je siguran"

Stoga je na području na kojem se provode cijepljenja zabranjeno prometovati motorima, omiljenom prijevoznim sredstvima tamošnjih bombaša samoubojica. A liječničke timove štite i puškama naoružani policajci.

Ovo je najveći svjetski rezervoar opasnog virusa!

'Policijske snage iz dvije policijske stanice osiguravaju timove koji provode cijepljenje', rekao je dr. Syed Saifur Rehman zdravstveni povjerenik u Karačiju.

Pakistan je jedna od tri države u kojima vlada pandemija dječje paralize, jer militanti šire glasine da je cjepivo špijunsko sredstvo pomoću kojeg se nadzire stanovništvo. Velik broj stanovnika stoga je posljednjih nekoliko godina odbijalo cijepiti svoju djecu, a rezultat toga sve je veći broj djece oboljele od te bolesti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene