Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za prevlast

Pakistan: Gotovo 200 pobunjenika ubijeno u dolini Svat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanska vojska potvrdila je da je ubila između 180 i 200 islamskih pobunjenika tijekom zadnja 24 sata u dolini Svat, na sjeverozapadu zemlje, gdje vodi široku ofenzivu protiv talibana.

'Tijekom zadnja 24 sata snage sigurnosti ubile su između 180 i 200 pobunjenika na različitim mjestima u području Svata i Šanglasa', objavila je vojska. Uz podršku zrakoplovstva, tisuće vojnika raspoređeno je u dolini Svat u ofenzivi vladinih snaga protiv talibanskih boraca, dok su stotine tisuća civila morale napustiti kuće zbog žestine bombardiranja.

Pročitajte i ovo Borbeni zrakoplov Su-34 Snažan udarac za Ruse Ukrajinci uništili tri ruska zrakoplova: Gubitak težak 100 milijuna eura Slika nije dostupna pregovori nisu uspjeli Talibani ulaze u posljednju neokupiranu pokrajinu u Afganistanu: Obje strane pretrpjele velike gubitke

>> Pakistan: 100.000 civila bježi od sukoba

Pakistanske vlasti privremeno su ukinule policijski sat u dolini kako bi omogućile civilima, njih više 100.000, da pobjegnu od sukoba. Visoko povjerenstvo UN-a za izbjeglice objavilo je da je prema procjenama i do milijun osoba dosad pobjeglo iz okruga Buner, Loer Dir i Svat na sjeverozapadu Pakistana i prijavilo se u izbjegličke logore ili se sklonilo kod rođaka.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene