Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već pobjeglo milijun osoba

Pakistan: 100.000 civila bježi od sukoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanske vlasti odlučile su privremeno ukinuti policijski sat u dolini Svat gdje vojska vodi široku ofenzivu protiv talibana, kako bi omogućili civilima, njih 100.000, da pobjegnu od sukoba.

Policijski sat trebao bi biti ukinut između šest i 13 sati po lokalnom vremenu, piše u službenom priopćenju u kojem se stanovnicima grada Mingore i regije savjetuje da pobjegnu. 'Očekujemo da danas tijekom dana više od 100.000 osoba napusti kuće na raznim mjestima u dolini Svat', kazao je Hušal Han, lokalni dužnosnik uprave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dolina straha Najbrutalnija svjedočanstva: Život pun zabrana i bičevanja Slika nije dostupna Ofenziva protiv pobunjenika Pakistan: Uhićeni talibanski dužnosnici

Visoko povjerenstvo UN-a za izbjeglice objavilo je da je prema procjenama i do milijun osoba dosad pobjeglo iz okruga Buner, Loer Dir i Svat na sjeverozapadu Pakistana i prijavilo se u izbjegličke logore ili se sklonilo kod rođaka.Uz podršku zrakoplovstva, tisuće vojnika raspoređeno je u dolini Svat u ofenzivi vladinih snaga protiv talibanskih boraca, dok su stotine tisuća civila moralo napustiti kuće zbog žestine bombardiranja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene