Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAD pojačao napade

Pakistan: Bespilotna letjelica ubila 5 talibanskih zapovjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bespilotna letjelica snaga SAD-a ubila je petoricu zapovjednika moćnog pakistanskog talibanskog ogranka koji napada zapadnjačke snage u Afganistanu, rekao je jedan od čelnika skupine agenciji Reuters.

Obamina administracija pojačala je napade bespilotnim letjelicama na Al Kaidu i talibanske militante u pograničnom području Pakistana nastojeći stabilizirati Afganistan prije kraja 2014. godine kada se trebaju povući sve borbene postrojbe NATO snaga iz zemlje.

Ubijeni zapovjednici pripadali su skupini Maulvi Nazir pakistanskih talibana koji provode prekogranične napade iz njihova uporišta u Južnom Waziristanu.

Lokalni dužnosnici obavještajnih službi su potvrdili da su ubijena trojica zapovjednika skupine. Izvješća još nisu potvrđena iz neovisnih izvora. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Posljedice napada u Pakistanu (Foto: Arhiva/AFP) Samoubilački napad u Pakistanu: Najmanje 12 mrtvih, među njima utjecajni lokalni političar

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene