Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Benazir Bhutto koja je bila predsjednica pakistanske vlade izjavila je u Londonu da očekuje kako će ju predsjednik Pervez Musharraf amnestirati tijekom dana i predložila da se u tom slučaju počnu pregovori radi postizanja dogovora o podjeli vlasti.


"Danas očekujemo odluku o tome", rekla je Bhutto novinarima po dolasku na sjednicu izvršnog odbora svoje Stranke pakistanskog naroda (PPP).

Vezani članci Slika nije dostupna Hoće li LIJEPA Nadežda uskoro na slobodu? Slika nije dostupna Pakistan: Sud dopustio izbore, vlada odbacila optužbe protiv Bhutto

Njezin glasnogovornik Wajid Hasan potvrdio je da bivša premijerka smjera na odluku o amnestiji kojom bi se poništile optužbe za korupciju zbog kojih je Bhutto napustila zemlju.

Ured predsjednika Musharrafa treba u četvrtak elektroničkom poštom poslati nacrt odluke o pomirbi koja je uvjet za podjelu vlasti između dviju stranaka, dodao je.

PPP je u razgovorima s Musharrafovim suradnicima radi podjele vlasti postavio niz pitanja. "Ukoliko se ta pitanja ne uzmu u obzir, reći ćemo ne, u protivnom ćemo reći da", istaknuo je glasnogovornik.

Neimenovani ministar u četvrtak je nešto ranije izjavio da
pakistanska vlada i dalje "s optimizmom" gleda na budući dogovor između predsjednika Perveza Musharrafa, koji će u subotu ponovo pokušati osvojiti predsjednički mandat, i Benazir Bhutto.