Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napali talibanski logor

Pakistan: 24 mrtvih u napadu američkih letjelica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Projektili za koje se vjeruje da ih je ispalila američka bespilotna letjelica pogodili su jučer sklonište i logor za obuku talibana u Pakistanu, pri čemu je ubijeno najmanje 24 ljudi, objavili su talibanski dužnosnici u petak.

Napad se dogodio u paštunskom plemenskom području Kuramu, u blizini granice s Afganistanom. Logor za obuku potpuno je uništen, a iz ruševina su dosad izvučena 24 tijela.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Američke bespilotne letjelice izvršile su više od 30 napada prošle godine na talibanska uporišta u Pakistanu. Amerikanci su frustrirani sve većim opsegom talibanske pobune u Afganistanu i potporom koju dobivaju iz Pakistana. Vlada u Islamabadu ima nikakvu ili vrlo slabu kontrolu nad plemenskim područjima uz granicu s Afganistanom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene