Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od četiri tisuće ljudi završilo je na cesti nakon što je velika vatrena buktinja progutala čitavo montažno naselje u južnoafričkom Cape Townu.


Najmanje su tri osobe poginule, a više od četiri tisuće ih je ostalo bez krova nad glavom u velikom požaru koji je jučer progutao siromašno montažno naselje u blizini Cape Towna u Južnoafričkoj Republici. Vatra je buknula u ranim jutarnjim satima na nekoliko lokacija, a policija još uvijek istražuje uzroke. Jedna je osoba završila u bolnici s teškim opeklinama.

>> Na početku zime ostala s troje djece bez krova nad glavom

Vezani članci Španjolska se i dalje bori s požarima - 7 VIDEO Apokaliptični prizori požara koji haraju Španjolskom: Evakuirano gotovo 1000 ljudi, toplinski val dodatno otežava situaciju Nastavljaju se požari na Mediteranu - 1 Požari i dalje haraju Mediteranom, žrtve se zbrajaju, stanovnici očajni: "Gubimo našu povijest, naš identitet se pretvara u prah, naša duša gori"

Na mjesto događaja stiglo je nekoliko helikoptera kako bi pomogli u gašenju, no stotinama kuća nije bilo spasa. Buktinju je dodatno širio jak vjetar.

Lokalne su vlasti novopečenim beskućnicima osigurale hranu, odjeću i građevni materijal za obnovu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook