Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško do posla

Ovo se zove vojska nezaposlenih: Ima ih 7 milijuna, svi završavaju fakultet!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I mladi Kinezi imaju problema pri pronalasku posla.

Oko 7.000.000 studenata će diplomirati ove godine, što je čak tri puta više nego prethodne godine, javlja AP. No, već sad mnogi shvaćaju da je do radnog mjesta u Kini vrlo teško doći.

Guan Ying piše diplomski rad za studij šumarstva na Sveučilišu u Pekingu i već sad traži posao. 'Vrlo malo mojih kolega je pronašlo posao do sada. Suočeni smo s mnogim pritiscima, ali naša su očekivanja visoka. Voljela bih raditi u državnoj firmi, ali konkurencija je velika', kazala je.

>> Kina: Ovo rade neudanim ženama iznad 27 godina!

U potrazi za poslom je i Zhao Chen čije je područje mehanika. 'Moje je područje mehanika, ali većina tih poslova zahtijeva radno iskustvo. Teško je za sve nas koji ćemo ubrzo diplomirati', kazao je. No, nisu samo studenti nezadovoljni – žale se i poslodavci koji kažu da im je vrlo teško pronaći prave zaposlenike.

Nada za pronalazak posla je i sajam poslova koji je privukao više od 800 poslodavaca s 25.000 radnih mjesta i na desetke tisuća onih koji traže posao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Izbori Važna poruka DIP poručio poslodavcima: "Omogućite radnicima da glasuju 17. travnja" Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene