Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Možda je pokojni Steve Jobs bio evanđelist digitalnog doba, no njegov dom nije bio tehnološko žarište, naprotiv, on je svojoj djeci dozirao kako tehnologiju, tako i pristup internetu.


Jobs je bio zabrinut za dobrobit svoje djece pa bi pazio da ne stječu loše navike poput konstantnog korištenja gadgeta i konstantne prisutnosti na internetu kod kuće.

Vezani članci Slika nije dostupna Računalo staro 38 godina prodano za 5,4 milijuna kuna Slika nije dostupna Investitori uzbuđeni: Sprema se nešto VELIKO!

Poslovno, Jobs je radio upravo suprotno te je imao filozofiju da su Appleovi proizvodi šik i jednostavno nužna potreba za široke mase, zbog čega je ta tvrtka postala financijska sila za sebe.

Evo zašto nitko nikad nije htio ručati s njim!

Jobs je inzistirao da tijekom večere svi sjednu za veliki stol i međusobno razgovaraju, bez prisutnosti elektronskih uređaja i drugih ometala, otkrio je američki novinar Nick Bolton, prisjećajući se razgovora sa suosnivačem Applea iz 2010. godine, odnosno godinu dana prije njegove smrti, prenosi Independent.

"Mora da vaša djeca obožavaju iPad?", pitao je tada Bolton, no Jobsov odgovor ga je ostavio zatečenim. "Nisu ga koristili. Ograničavamo količinu tehnologije koju djeca koriste kod kuće", pojasnio mu je Jobs.

Walter Isaacson, autor biografije Stevea Jobsa, rekao je Boltonu kasnije da djeca digitalnog gurua uopće nisu bila ovisna o gadgetima.

Postoji čak i znantvena utemeljenost teze da je moderna tehnologija štetna po socijalne vještine mladih te da tehnološka depravacija u trajanju od samo pet dana već daje pozitivne rezultate u tom smislu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook