Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Objašnjenje suda

Ovo je dobro znati ako vam kasni zrakoplov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objašnjenje Europskog suda pravde moglo bi poslužiti kao presedan za sve ostale moguće tužbe u budućnosti.

Trajanje kašnjenja zrakoplova računa se od trenutka otvaranja prvih vrata po slijetanju u zračnu luku, a ne trenutka u kojemu kotači dotaknu pistu, stoji u objašnjenju Europskoga suda pravde, donesenog nakon spora koji se vodio između niskobudžetne zrakoplovne tvrtke Germanwings i jednog putnika koji je zbog kašnjenja tražio odštetu.

Pročitajte i ovo Zrakoplovu Boeing otpao poklopac motora Novi kvar Boeinga Drama u zraku: Avionu otpao poklopac motora za vrijeme leta - "Hvala za infarkt!" Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

Putnik je tražio odštetu od Germanwingsa, tvrdeći da je zrakoplov poletio sa zakašnjenjem od 3 sata i 10 minuta, no iz Germanwingsa su objasnili kako odbijaju platiti traženi iznos od 250 eura jer je zrakoplov na liniji Salzburg - Koeln/Bonn kasnio 2 sata i 58 minuta, a odštetu je moguće dobiti isključivo nakon kašnjenja od tri sata.

Umro zbog predlakavih prsa?!

Sud pravde EU u presudi je ocijenio kako je putnicima dopušteno napustiti zrakoplov tek po naputku da se 'otvore vrata zrakoplova' i da tek u tom trenutku mogu 'nastaviti svakodnevne aktivnosti'.

'Situacija se za putnika bitno ne mijenja ni kad kotači dotaknu pistu ni kad zrakoplov stigne u završni parkirni položaj', kaže se u objašnjenju.

Pilotu tijekom slijetanja slijetanja otpala protetička ruka!

Trajanje kašnjenja određuje trenutak u kojemu se otvore prva vrata zrakoplova po slijetanju, a ne trenutak kada kotači zrakoplova dotaknu pistu, stoji u objašnjenju Europskog suda pravde, koje bi moglo poslužiti kao presedan za sve ostale moguće tužbe u budućnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene