Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Sarajevu su osvanuli plakati s fotografijom novinarke, s natpisom koji bi mogao biti 'osveta' zbog nekoliko njezinih tekstova.


Sarajevske ulice oblijepljene su plakatima s fotografijom novinarke Dnevnog avaza Semire Degirmendžić, uz popratni tekst: 'Ja sam Semira Degirmendžić, novinarka Dnevnog avaza, draži mi je Fahro od vašeg Alije', piše Republikainfo.

Vezani članci Prosvjed u Sarajevu - 5 Crni rekord u BiH, nikad više umrlih. Prosvjedi u Sarajevu: ''Mi nemamo vladu, imamo samo osobe na platnom spisku'' Slika nije dostupna Kaos uživo: Pas usred javljanja skočio na voditeljicu, uzeo joj mikrofon pa pobjegao

Tko je autor plakata i tko ih je polijepio za sada nije poznato kao ni zašto je novinarka izvrgnuta javnom linču.

S obzirom na posljednje tekstove prozvane novinarke, oplakati bi mogli biti i 'osveta' zbog nekoliko tekstova u ovoj novini u kojima se prvi predsjednik BiH Alija Izetbegović dovodi u negativan kontekst, te izjave predsjednika SBB Fahrudina Radončića da je spaljivanje Predsjedništva BiH zapravo spaljivanje 'ere starijeg i mlađeg Izetbegovića u bošnjačkim glavama'.

VIDEO Izvještavao o zagađenom potoku pa...

Po ovom događaju oglasio se i kolegij Dnevnog avaza i glavni urednik Fadil Mandal, koji je uputio pismo izaslanstvu OSCE-a u BiH, veleposlanstvu SAD, OHR-u, Izaslanstvu EU u BiH, veleposlanstvu Velike Britanije, Helsinškom komitetu za ljudska prava te Liniji za pomoć novinarima povodom, kako se navodi 'poziva na javni linč i brutalnog nasrtaja na integritet' novinarke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook