Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otvorena birališta u Keniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državljani Kenije izašli su danas na birališta kako bi sudjelovali u, kako je ocijenjeno, do sada najneizvjesnijim predsjedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima, zbog čega se strahuje od zastrašivanja i nasilja u zemlji poznatoj po relativnoj stabilnosti.

Više od 15.000 stranih i domaćih promatrača nalazi se u raznim izbornim jedinicima gdje će pratiti izbore što ih je promatračka misija Europske unije ocijenila iznimno važnima.
Skupine koje se zalažu za ljudska prava i pripadnici oporbe izrazili su strahovanja da bi izbore mogle obilježiti prijevare, zastrašivanja i nasilje. 

Pročitajte i ovo Neobična izborna mjesta Fotogalerija Kapelica dvorca, vinarski podrum...: Pogledajte najneobičnija birališta na parlamentarnim izborima 2024. Plenković, Tomašević i Grbin na biralištu Političari pohrlili na birališta FOTO Milanović glasao pa optužio premijera za kršenje izborne šutnje. Glasali i Plenković, Grbin, Tomašević...

Birališta su otvorena u 6 sati po lokalnom vremenu, a bit
će zatvorena u 17 sati.

Na izbore bi trebalo izaći oko 14 milijuna registriranih birača.
Najviše izgleda, prema istraživanju javnog mišljenja, imaju Stranka nacionalnog jedinstva predsjednika Mwaija Kibakija i stranka ODM njegova bivšeg saveznika Raila Odinge.

Ideologije obaju kandidata su slične. Obojica žele liberalizaciju ekonomije i besplatno srednjoškolsko obrazovanje. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene