Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kanadska policija zatvorila je zgradu parlamenta u središtu Ottawe u potrazi za možda i troje naoružanih napadača, prenose mediji.


Televizija CBC izvješćuje da je naoružani muškarac koji je u srijedu iz vatrenog oružja ispred spomenika kanadskim žrtvama rata u središtu Ottawe pucao na kanadskog vojnika i ranio ga, a potom pobjegao u obližnju zgradu parlamenta odakle se čulo najmanje 30 pucnjeva, ondje ubijen, no pretpostavlja se da je djelovao s još trojicom suradnika koji su u bijegu.

Vezani članci Djevojka iz Kanade Kanadske djevojke su vrsta za sebe: Potezom na smrznutom jezeru iznenadila publiku diljem svijeta Policija u akciji protiv masovnog ubojice u Kanadi Novi detalji masakra u Kanadi: Najmanje 16 mrtvih, objavljen identitet ubojice

Ranjeni vojnik je u bolnici podlegao ozljedama.

VIDEO Tijela četiri bebe pronađene u skladištu

Okolne zgrade su pod ključem, nitko ne smiju ući ni izaći, dok posebne policijske postrojbe tragaju za napadačem.

Kanadska policija blokirala je cijelo područje oko parlamenta, a premijer Stephen Harper sigurno je napustio zgradu pošto su na teren izašle snage specijalne policije. Veći broj zastupnika još se uvijek nalazi u parlamentarnom kompleksu.

Jedan je očevidac za Reuters kazao da je čuo pucanj, a zatim je vidio muškarca odjevenog u crno sa šalom preko lica i s oružjem u ruci kako trči prema parlamentu.

Muškarac je zatim zaustavio automobil, izbacio vozača i odvezao se u Središnji blok parlamentarnog kompleksa u kojemu se trenutno izvode građevinski radovi. Putem je protrčao pokraj žene s djetetom, no njih nije napao, rekao je očevidac.

Središnji blok je glavna zgrada na Parliament Hillu, velikom kompleksu zgrada i otvorenog prostora u središtu glavnog grada Kanade Ottawe. U njemu se nalaze Zastupnički dom i Senat, kao i uredi administracije, te zastupnika i senatora.

Napad se dogodio dva dana nakon što je jedan islamistički ekstremist automobilom nedaleko od Montreala pregazio dvojicu kanadskih vojnika, pri čemu je jedan od njih poginuo. Ekstremista je nakon napada ubila kanadska policija.

Kanada je nedavno objavila da će se priključiti međunarodnoj koaliciji koja se u Siriji i Iraku bori protiv ekstremističke Islamske države. (Hina/D.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook