Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ottawa pod opsadom

VIDEO Preminuo vojnik kojeg je pred parlamentom ustrijelio napadač!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanadska policija zatvorila je zgradu parlamenta u središtu Ottawe u potrazi za možda i troje naoružanih napadača, prenose mediji.

Televizija CBC izvješćuje da je naoružani muškarac koji je u srijedu iz vatrenog oružja ispred spomenika kanadskim žrtvama rata u središtu Ottawe pucao na kanadskog vojnika i ranio ga, a potom pobjegao u obližnju zgradu parlamenta odakle se čulo najmanje 30 pucnjeva, ondje ubijen, no pretpostavlja se da je djelovao s još trojicom suradnika koji su u bijegu.

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Slika nije dostupna Prije pucnjave Njegova posljednja? 'Pitala sam zgodnog stražara za fotografiju'

Ranjeni vojnik je u bolnici podlegao ozljedama.

VIDEO Tijela četiri bebe pronađene u skladištu

Okolne zgrade su pod ključem, nitko ne smiju ući ni izaći, dok posebne policijske postrojbe tragaju za napadačem.

Kanadska policija blokirala je cijelo područje oko parlamenta, a premijer Stephen Harper sigurno je napustio zgradu pošto su na teren izašle snage specijalne policije. Veći broj zastupnika još se uvijek nalazi u parlamentarnom kompleksu.

Jedan je očevidac za Reuters kazao da je čuo pucanj, a zatim je vidio muškarca odjevenog u crno sa šalom preko lica i s oružjem u ruci kako trči prema parlamentu.

Muškarac je zatim zaustavio automobil, izbacio vozača i odvezao se u Središnji blok parlamentarnog kompleksa u kojemu se trenutno izvode građevinski radovi. Putem je protrčao pokraj žene s djetetom, no njih nije napao, rekao je očevidac.

Središnji blok je glavna zgrada na Parliament Hillu, velikom kompleksu zgrada i otvorenog prostora u središtu glavnog grada Kanade Ottawe. U njemu se nalaze Zastupnički dom i Senat, kao i uredi administracije, te zastupnika i senatora.

Napad se dogodio dva dana nakon što je jedan islamistički ekstremist automobilom nedaleko od Montreala pregazio dvojicu kanadskih vojnika, pri čemu je jedan od njih poginuo. Ekstremista je nakon napada ubila kanadska policija.

Kanada je nedavno objavila da će se priključiti međunarodnoj koaliciji koja se u Siriji i Iraku bori protiv ekstremističke Islamske države. (Hina/D.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene