Policija u Italiji, ilustracija (Foto: AFP)
Policija u Italiji, ilustracija (Foto: AFP)

Stravično ubojstvo koje se dogodilo u srijedu u Milanu šokiralo je javnost. Dvogodišnjeg dječaka divljački je pretukao njegov otac, porijeklom iz Hrvatske. Otkriveni su novi šokantni detalji.


A. H. je priznao policiji da je ubio dvogodišnjeg sina u naletu bijesa. Državljanin Francuske, inače podrijetlom iz Hrvatske, uz priznanju je kazao da nije mogao spavati od bolova pa je konzumirao hašiš.

Vezani članci Policija, Kina, Ilustracija (Foto: Anthony WALLACE / AFP) Krvoproliće u Kini: Osam učenika ubijeno u napadu prvoga dana škole, uhićen 40-godišnji muškarac Radnica postavljaju detektore metala (Foto: Dnevnik.hr) Galama i psovke na djelatnike Centra za socijalnu skrb u Đakovu: Prilikom postavljanja detektora metala zabilježen novi incident

Talijanski mediji piše kako susjedi A. H. opisuju kao nasilnog, a često su ga viđali pod utjecajem droge. Otprije je poznat i milanskoj policiji, koja je u srijedu obavila s njim razgovor.

Dvogodišnji dječačić pronađen je mrtav u stanu, na tijelu su bili vidljivi tragovi nasilja. Na nogama je čak imao i posjekotine uzrokovane krhotinama staklene boce.

Hitnu pomoć pozvao je otac u pet sati ujutro i rekao da dijete ima respiratornu krizu. Kad su stigli liječnici i policija, u stanu je bila samo trudna 23-godišnja S. Z., piše Repubblica.

Policija je utvrdila da je ubojstvu s namjerom prethodilo zlostavljanje djeteta, a A. Z. je uhićen i prevezen u istražni zatvor. Njegova supruga, koja trenutačno nosi još jedno njihovo dijete, također ga je optužila za ubojstvo njihova sina.

Lorenzo Bucossi, šef policije, kazao je da A. Z. nije mogao objasniti što se s njim dogodilo kad je počeo udarati dijete. "Ne znamo je li dijete plakalo. Kazao je da nije mogao spavati i da je uzeo hašiš. Ustao je iz kreveta, u bolovima, i u bijesu nasmrt pretukao dijete", dodao je Bucossi.

Stric A. H., Bardo Sečić, kazao je novinarima kako se radi o razdražljivom i nasilnom tipu. "Moja obitelj nije s njim razgovarala dvije godine nakon što me je napao bez razloga. Udarao me je u glavu kopčom na remenu, još uvijek imam ožiljak", kazao je Sečić.

"Bio je vrlo nasilan, često pod utjecajem droge, a dane je provodio u kafićima", dodao je. Na svom profilu na Facebooku A.H. nije skrivao uporabu droge i ljubav prema vatrenom oružju.

Tisuće kubika gnoja i fekalija izlijevaju na njivu u vlasništvu Belja: ''Tako rade 50 godina i nitko ih ništa ne pita niti ih dira''