Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkriven izgled Jacka Trbosjeka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koristeći nove tehnologije otkrivanja izgleda, policija je u Scotland Yardu došla do slike za koju vjeruju kako predstavlja izgled jednog od najpoznatijih britanskih serijskih ubojica, Jacka Trbosjeka.

Izgled čovjeka, koji je uspješno izbjegavao policiju 80-tih godina 19. stoljeća, a za kojeg se vjeruje kako je ubio i rasporio najmanje pet londonskih prostitutki, možda je konačno otkriven. 

Pročitajte i ovo Ivan Bulj izašao iz zatvora - 1 ubojica na slobodi FOTO Neobična scena: Pogledajte tko je Bulja dočekao pred zatvorom Slika nije dostupna Policija potvrdila smrt Paule Clennell

Članovi tima Scotland Yarda koji su radili na otkrivanju izgleda jednog od najpoznatijih zločinaca 19. stoljeća, opisali su ga kao 'zastrašujuće normalnog', ali nekoga tko u isto vrijeme izgleda kao da je u stanju učiniti nešto 'izvanredno okrutno'. 

Istražitelji su priznali kako je u to vrijeme policija najvjerojatnije tražila potpuno krivi tip osobe. 

Voditeljica kriminalističkog odjela za analize Scotland Yarda Laura Richards, koja se bavila proučavanjem još nekoliko poznatih serijskih ubojica iz prošlosti, odlučila je ponovno proučiti slučaj Jacka Trbosjeka uz pomoć najmodernijih policijskih tehnologija. 

Okupila je tim stručnjaka, među kojima su bili i patolozi, povjesničari i geografi kako bi saznala može li taj slučaj ikada biti rješen. Rezultat istraživanje je do sada, vjeruju u Scotland Yardu, najpreciznija slika Jacka Trbosjeka ikada napravljena. 

Laura Richards tvrdi kako dokazi u slučaju starom 118 godina pokazuju da je Jack Trbosjek imao oko 25 do 35 godina, da je bio visok svega oko 150 do 160 centimetara, te da je bio zdepaste građe.

Istražitelji čak vjeruju kako bi mogli točno odrediti gdje je živio. 

'Po prvi put možemo znati nešto o tome kakva je osoba bio Jack Trbosjek', izjavila je Laura Richards. 'Možemo imenovati ulicu u kojoj je najvjerojatnije živio, možemo vidjeti kako je izgledao i možemo shvatiti zašto je izbjegao pravdu'. 

Zapovjednik John Grieve vjeruje kako bi Jack Trbosjek bio uhvaćen da su istražitelji tada imali ove podatke do kojih su istražitelji došlo danas. Kaže kako je jedna od najvećih zabluda da nitko nikada nije vidio Jacka Trbosjeka na djelu, jer je ubijao za vrijeme magle. 'To jednostavno nije točno. Bilo je nekoliko svjedoka. Da se ta istraga provodila u današnje vrijeme, mogli bi spojiti sve te opise i saznati kakav tip čovjeka traže' objašnjava Grieve.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene