Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen i pritvoren

Zrakoplov koji je prisilno sletio u Švicarsku oteo je njegov kopilot!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otmičar zrakoplova Ethiopian Airlinesa, koji je rano jutros sletio na aerodrom u Ženevi, zapravo je kopilot tog zrakoplova koji je želio dobiti azil u Švicarskoj.

Švicarske vlasti pritvorile su otmičara zrakoplova Ethiopian Airlinesa, priopćila je policija jutros, dodajući da su putnici i posada na sigurnom.

Iako se na samom početku nagađalo na koji način je otmičar ušao u zrakoplov, ubrzo je otkriveno da je riječ o kopilotu zrakoplova koji je preuzeo stvar u svoje ruke nakon što je pilot otišao na WC, piše Sky.

Nakon što je zrakoplov sletio na aerodrom kopilot se kroz prozor niz uže spustio na tlo kako bi zatražio azil u Švicarskoj no policija ga je odvela u pritvor.

Podsjećamo, zrakoplov je krenuo iz Addis Ababe i trebao je sletjeti u Rim no skrenut je prema Ženevi. Kontrola nad njim preuzeta je tijekom leta iznad Sudana. Zrakoplov je prevozio 200-njak putnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija U subotu Umirovljenici traže 13. mirovinu: O njihovu zahtjevu glasat će se na referendumu, hoće li tim putem i Hrvatska? Ilustracija užas u Italiji Trkača do smrti izgrizli rotvajleri: Pronašli ga u parku, imao je duboke rane na licu i rukama

'Ministre, avioni CA su u katastrofalnom stanju! Kiša je ulazila u avion!'

Na Twitteru je jedan korisnik objavio razgovor između kontrolnog tornja i zrakoplova i može se čuti zahtjev za dodjelu azila.

"Trebamo azil il jamstvo da nećemo biti isporučeni etiopskoj vladi", čuje se na snimci. Reuters navodi da nije potvrđena autentičnost tonskog zapisa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene