Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kidnaperi u Siriji su u nedjelju oslobodili američkog novinara koji je otet u listopadu 2012. nakon napora Katara za njegovo oslobađenje, izvijestila je televizija Al Jazeera, javile su agencije.


Televizija sa sjedištem u Kataru navela je da je riječ o novinaru Peteru Theu Curtisu, te rekla da je on predan predstavniku Ujedinjenih naroda, navodi agencija Reuters.

Vezani članci Slika nije dostupna EKSKLUZIVNO 'ISIS uzima samo glave. Ostali sve.' Slika nije dostupna Džihadisti objavili novu poruku britanskog taoca: 'Ovakav nered nismo vidjeli od Vijetnama'

Peter Theo Curtis je otet u Antakyji u Turskoj i pojavio se na video snimci 30. lipnja pročitavši pripremljen tekst u kojem kaže da je novinar iz Bostona, navodi agencija dpa.

Navodno je nastojao ući u Siriju kako bi podučavao engleski.

Britanski mediji: Američkom novinaru glavu je odrubio britanski reper!

Njegovo oslobađanje dolazi samo nekoliko dana nakon što su drugom otetom američkom novinaru Jamesu Foleyu islamistički militanti odrubili glavu. Foley je otet u Siriji u studenom 2012.

Međunarodna organizacija za slobodu medija Reporteri bez granica objavila je da su tri strana novinara još uvijek taoci u Siriji, zajedno s nekih 50 sirijskih novinara, bilo u rukama naoružanih skupina ili režima predsjednika Bashara al-Assada.

Odbor za zaštitu novinara iz New Yorka kaže da je više od 80 novinara oteto u Siriji, a da je oko 20 lokalnih ili stranih novinara trenutno nestalih u Siriji. Mnoge od njih, kako se vjeruje, drži militantna Islamska država. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook