Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedan

Oteti američki novinar oslobođen u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kidnaperi u Siriji su u nedjelju oslobodili američkog novinara koji je otet u listopadu 2012. nakon napora Katara za njegovo oslobađenje, izvijestila je televizija Al Jazeera, javile su agencije.

Televizija sa sjedištem u Kataru navela je da je riječ o novinaru Peteru Theu Curtisu, te rekla da je on predan predstavniku Ujedinjenih naroda, navodi agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Ilustracija Raste zabrinutost "To je kotao koji svakog trenutka može eksplodirati": Zlokobna upozorenja dužnosnika EU-a

Peter Theo Curtis je otet u Antakyji u Turskoj i pojavio se na video snimci 30. lipnja pročitavši pripremljen tekst u kojem kaže da je novinar iz Bostona, navodi agencija dpa.

Navodno je nastojao ući u Siriju kako bi podučavao engleski.

Britanski mediji: Američkom novinaru glavu je odrubio britanski reper!

Njegovo oslobađanje dolazi samo nekoliko dana nakon što su drugom otetom američkom novinaru Jamesu Foleyu islamistički militanti odrubili glavu. Foley je otet u Siriji u studenom 2012.

Međunarodna organizacija za slobodu medija Reporteri bez granica objavila je da su tri strana novinara još uvijek taoci u Siriji, zajedno s nekih 50 sirijskih novinara, bilo u rukama naoružanih skupina ili režima predsjednika Bashara al-Assada.

Odbor za zaštitu novinara iz New Yorka kaže da je više od 80 novinara oteto u Siriji, a da je oko 20 lokalnih ili stranih novinara trenutno nestalih u Siriji. Mnoge od njih, kako se vjeruje, drži militantna Islamska država. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene