Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog urote protiv Jemena i kontaktiranja putem Interneta s izraelskim premijerom Ehudom Olmertom jedan je Jemenac danas osuđen na smrt, a dvojica na zatvorske kazne, prema jednom sudskom izvoru prenosi agencija Sana.


'Basam al-Haidiri je osuđen na smrtnu kaznu, a još dvojica na pet, odnosno tri godine zatvora zbog kontakata s neprijateljskom zemljom', prema optužnici. Sva trojica su optužena zbog slanja elektronskih poruka izraelskom premijeru Ehudu Olmertu, nudeći se da rade za izraelsku obavještajnu službu.

Vezani članci Hamas raketirao Izrael - 1 VIDEO Hamas raketirao Izrael, devetero mrtvih u Gazi: "Ovo je poruka koju bi neprijatelj trebao dobro razumjeti" U stampedu na vjerskom festivalu u Izraelu poginule 44 osobe - 1 VIDEO U stampedu u Izraelu poginule najmanje 44 osobe, među žrtvama i djeca - premijer Netanyahu: "Ovo je velika katastrofa"

Optuženi negiraju optužbe i navode da je sve izmišljeno. Jemen, kao i mnoge druge arapske zemlje, smatraju Izrael neprijateljem jer je okupirao arapske teritorije.