Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mijenja profile

Osuđivani pedofil vreba s Facebooka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od žrtava iz Velike Britanije ispričala je kako je psihopat koji je dva puta zatvoren zbog seksualnog napada na mlađe osobe, na slobodi i pokušava doći do novih žrtava koristeći drugo ime.

Britanska je policija rekla kako su nemoćni u intervenciji protiv osuđivanog seksualnog prijestupnika Michaela Tierneyja (48) iz Cheshirea, piše The Daily Star.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stravičan poziv Nazvala je policiju, tražila pomoć, ali ubrzo je umrla Slika nije dostupna Objavljuju ispovijest pedofila Kontroverzan dokumentarac izazvao brojna zgražanja: 'Ja sam pedofil. Molim vas, pomozite mi.'

On se na internetu pojavio nazivajući se Damien. Njegova prva žrtva Carrie Pickup boji se da koristi internet kako bi vrbovao žene. Opisujući ga kao 'zlog diva', rekla je da ju je zlostavljao seksualno, fizički i emocionalno, od kad je imala šest godina, a napokon su ga osudili kada je imala 11 godina.

'On je nekada bio dečko moje majke. Bojala sam ga se od dana kada je ušao u našu kuću. Bojim se da koristi Facebook kako bi kontaktirao druge žene. On tako operira, dobije povjerenje osobe, a potom zlostavlja njihovu djecu. Tako je učinio s mojom majkom, a potom je to ponovio i napao malog dječaka', ispričala je Carrie.

Osuđeni pedofil dobio 3 milijuna dolara na lotu

U studenom, 1997. Tierney je zatvoren je na 15 godina zbog napada na Carrie. Sud ga je osudio za silovanje. Godinu dana nakon puštanja na slobodu, dobio je 18-mjesečnu kaznu, ovoga puta zbog vrbovanja 15-godišnjeg dječaka.

Tierney je dobio povjerenje majke tog dječaka, a potom ga seksualno napao. Carrie sada javnosti otkriva kako je pedofil na slobodi, kontaktira ljude na Facebooku i moguće je da ima više profila.

'Profil na kojem se zove Michael je uklonjen. Meni to pokazuje da pokušava sakriti tko je zapravo', rekla je Carrie, te napominje da može biti veoma šarmantan i lako pronalazi ženske prijateljice. Ali u svakom trenutku može pokazati svoje pravo lice.

'Veoma je uznemirujuće vidjeti osuđenog seksualnog prijestupnika kako koristi Facebook i lažna imena. Ova je osoba pokazala alarmantan uzorak ponašanja koji ukazuje na moguće ponavljanje djela i stvaranje potencijalnih novih žrtava', rekao je glasnogovornik ureda za zaštitu djece.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene