Obavijesti Video Pretražite Navigacija
drama u otočnoj državi

Osuđeni kriminalci neće u zatvor? "Prenatrpani su i postali su leglo za više kriminala"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Raste zabrinutost da će u Engleskoj osuđeni zatvorenici biti pušteni uz jamčevinu ili će se izricanje kazni odgoditi zbog prenatrpanih zatvora.

Osuđeni kriminalci koji su na slobodi mogli bi izbjeći zatvor od idućeg tjedna jer su zatvori prepuni. Odgodit će se izricanje kazni, objasnio je viši predsjedavajući sudac za Englesku i Wales Lord Edis.

Neki zatvorenici mogli bi biti pušteni ranije prema prijedlozima vlade kako bi se smanjio njihov broj. Jedan od sudaca izrazio je zabrinutost jer bi i silovatelji mogli biti pušteni uz jamčevinu.

Ministar pravosuđa Alex Chalk priznao je da su zatvori pod intenzivnim pritiskom nakon što su proteklog ljeta objavljena oštra upozorenja o nedostatku mjesta.

Pročitajte i ovo Gaza Rat na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Izrael je napao zračne luke u Siriji: Raste broj civilnih žrtava u Gazi

Prema vladinim predviđanjima, broj zatvorenika do studenog bi trebao narasti na 89.100, a preostalo je 87.573 mjesta, što je nešto više od tisuću i pol mjesta manjka.

Tajnica pravosuđa Shabana Mahmood rekla je da je vlada bila upozoravana o problemima i uvjetima u zatvorima. "Zatvori su prenatrpani i postali su leglo za više kriminala", dodala je.

Ministar sigurnosti Tom Tugendhat rekao je za Sky News da je do toga došlo zbog zaostataka - još onih u vrijeme korone i nedavnog štrajka odvjetnika. 

Pročitajte i ovo Komarci u zrakoplovu Let je kasnio dva sata VIDEO Okupirali zrakoplov i terorizirali putnike: Bespomoćno mahali i pokušavali otjerati krvopije

"Apsolutno je jasno da će oni koji su počinili nasilne i seksualne radnje protiv ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu završiti u zatvoru, i to na duži period kako bi se zaštitili Britanci", ispričao je ministar i dodao da će se povećati broj zatvorskih mjesta.

Chalk je rekao da će broj zatvorskih mjesta uvijek će biti dovoljan da se izvrši nalog suda i osigura da su krivci osuđeni, nevini slobodni, a javnost zaštićena, a vlada navodno razmatra i iznajmljivanje zatvorskih ćelija u inozemstvu.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene