Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Oslobođen talijanski novinar otet u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski novinar Gabriele Torsello, otet na jugu Afghanistana 12. listopada, oslobođen je nakon tri tjedna zatočeništva na nepoznatoj lokaciji, potvrdilo je talijansko ministarstvo obrane.

Magazin on line Peace Reporter, s kojim fotoreporter surađuje, također je objavio da je došlo do njegova oslobađanja.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Slika nije dostupna Afganistan: Njemački novinar otet pa pušten

Član jedne afganistanske humanitarne organizacije našao je Torsella na prostoru Afganistana te ga dopratio do talijanskih posrednika. Još nisu poznati detalji njegova oslobađanja, ali je talijanska diplomacija držala otvorenima sve kanale za pregovore.

Novinar se telefonski dan ranije javio u bolnicu organizacije
Emergency kazavši da se dobro osjeća, ali da ne zna zašto ga drže kao taoca. Nakon toga je uslijedio poziv u bolnicu u kojem je rečeno da je Torsello oslobođen i da se nalazi na cesti za Kandahar.

I talija se proteklih dana pokrenula u zahtjevima za oslobađanjem Torsella, koji je svojedobno prešao na muslimansku vjeru, a i Papa je u nedjelju tijekom angelusa zatražio oslobađanje svih talaca u svijetu.

Talijanski ministar obrane Arturo Parisi čestitao je talijanskoj
tajnoj vojnoj službi (SISMI) na, kako je rekao, odlučujućem doprinosu u oslobađanju fotoreportera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene