Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na krovu skladišta

Osam vatrogasaca poginulo u velikom požaru u Moskvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam ruskih vatrogasaca poginulo je prilikom gašenja velikog požara u jednom skladištu na istoku ruske prijestolnice Moskve, javljaju ruski mediji u petak.

"Pronađena su tijela osmero vatrogasaca...", rekao je izvor u ministarstvu za izvaredna stanja za novinsku agenciju TASS. "Do zadnjeg smo se trenutka nadali da su živi."

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima

Poginuli vatrogasci bili su na krovu skladišta koji se u jednom trenutku urušio.

Služba ministarstva za odnose s javnošću izvijestila je da su vatrogasci u petak ugasili požar, koji je u četvrtak poslijepodne izbio u skladištu proizvoda od plastike, te da su spriječili eksploziju 30 boca s plinom koje su se također tamo nalazile. Borba s vatrenom stihijom, koja je zahvalila 4000 četvornih metara, trajala je 14 sati.

U gašenju je sudjelovalo 160 vatrogasaca i 46 vozila.

Prema izvoru u policiji, uzrok velikog požara u skladištu vjerojatno je neoprezno rukovanje grijalicama.

"Radnici su imali uključene grijalice cijelo vrijeme", kazao je. "To je moglo prouzročiti preopterećenje strujnog kruga nakon čega je došlo do požara."

Policija je otvorila istragu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene