Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri civila i pet policajaca ubijeno je u samoubilačkom napadu u krugu zgrade lokalnih vlasti na jugu Afganistana, izjavila je policija.


Samoubilački napad, za koji izravno nitko nije preuzeo odgovornost, dogodio se u Dandu, u okrugu pokrajine Kandahara, negdašnjem uporištu talibanskoga režima (1996.-2001.) u kojem pobunjenici danas imaju brojne pristaše.

Vezani članci Bombaški napad u Afganistanu - 1 Krvavi napad na liječnike: Petero poginulih u Afganistanu u eksploziji podmetnute bombe Napad u Kabulu (Foto: AFP) - 7 Bombaš samoubojica raznio se ispred centra za registraciju birača, poginulo 48 osoba

'Samoubojica je pješice ušao u odjel civilnih registara i aktivirao eksploziv koji je nosio', kazao je načelnik policije na jugu Afganistana general Gulam Ali Vahdat.

Ubijeno je pet policajaca i tri civila, dodao je, a lokalne vlasti prvotno su navele da je ubijeno šest civila i dva policajca. Još šest osoba ranjeno je, među njima i okružni načelnik policije, kazao je glasnogovornik kandaharske vlasti Zalmai Ajobi.