Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko nije preuzeo odgovornost

Osam mrtvih u samoubilačkom napadu u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri civila i pet policajaca ubijeno je u samoubilačkom napadu u krugu zgrade lokalnih vlasti na jugu Afganistana, izjavila je policija.

Samoubilački napad, za koji izravno nitko nije preuzeo odgovornost, dogodio se u Dandu, u okrugu pokrajine Kandahara, negdašnjem uporištu talibanskoga režima (1996.-2001.) u kojem pobunjenici danas imaju brojne pristaše.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

'Samoubojica je pješice ušao u odjel civilnih registara i aktivirao eksploziv koji je nosio', kazao je načelnik policije na jugu Afganistana general Gulam Ali Vahdat.

Ubijeno je pet policajaca i tri civila, dodao je, a lokalne vlasti prvotno su navele da je ubijeno šest civila i dva policajca. Još šest osoba ranjeno je, među njima i okružni načelnik policije, kazao je glasnogovornik kandaharske vlasti Zalmai Ajobi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene